Nebati: Seçime Tek Haneli Enflasyonla Gideceğim

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Haziran 2023'te tek haneli rakamlara düşeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada şu anda "Aralık ayının kamburunu taşıdığımızı" belirterek "Yazın gerek gıda fiyatlarındaki gevşeme, ki şu an dünyada bir enflasyon da var, bu ikisinin etkisinin azaldığı bir döneme giriyoruz. Enerji ihtiyacımızın azalması, gıda fiyatlarındaki normalleşmeler bizim artık yeni bir patikaya girdiğimizi gösteren en önemli aylar olacak" dedi.

TCMB'nin 2022'nin ilk çeyreğinde para politikasındaki gevşemenin etkisini izleme kararını destekleyerek "Merkez Bankası’nın nasıl karar alacağını bilmiyorum. Benim görüşüm, ocak, şubat ve mart ayını şöyle bir görmemiz lazım" diye konuştu.

Bu yıl tek haneli büyüme olacağını belirten Nebati, "Ben iyi bekliyorum. Türkiye’yi kendi halinde bıraksanız bile 5 büyür" dedi.

300 bin kişinin kur korumalı mevduat uygulamasından yararlandığını belirten Nebati, "Buradan aldığımız miktar 126 milyar lirayı geçti. Şunu gösteriyor; günde ortalama 10 milyar TL sisteme dahil oluyor. Bunun yaklaşık yüzde 15’i DTH’lardan geliyor. TL’den dövize gidecekler artı, dövizden buraya gelenler var, bu çok önemli ve iyi bir para" ifadelerini kullandı.

Enflasyonu çözeceklerini ve 2022 yılının "işlerin oturduğu yıl" olacağını iddia eden Nebati, "Önümüzdeki yıl bu sohbeti yaparsak, yapacağımız sohbette faizde, enflasyonda ve kurdaki bütün olumlu değişimlerin nasıl gerçekleştirildiğini siz bana soracaksınız. Çünkü enflasyon denilen şey üç günlük bir iş değil ki" şeklinde konuştu.

nureddin nebati hazine ve maliye bakanı enflasyon seçim