Necmettin Batırel: 2022'de Ekonomi Şahlanacak

TAKİP ET

Her dediği yanlış çıkan 'Şakkadanak' Necmettin Batırel, 2022 yılında Türk ekonomisinin şahlanacağını ileri sürdü.

Her dediği yanlış çıkan ve CNN Türk ekranlarında sarf ettiği "Şakkadanak" sözüyle hafızalara kazınan ekonomist Necmettin Batırel, 2022 yılında Türk ekonomisinin şahlanacağını ileri sürdü.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun banka müdürleriyle yaptığı toplantı sonrasında kur yangının söndüğünü belirten Batırel, "Öyle anlaşılıyor ki, bankalararası döviz piyasasında artık Londra ayağı dikkate alınmayacak, Türk lirası sert kayıp trendinden çıkacak" dedi.

Kavcıoğlu Bankalardan Döviz Ricasında Bulunmuş


"Cari açık veren Türk ekonomisinin en zayıf karnı dalgalı kur sistemidir. Özellikle enerji ve gıda sektörlerinde ithalata bağımlı olmamız dolayısıyla dolardaki oynaklık büyük baskı meydana getiriyor. Bizi buradan vurmaya çalışıyorlar" diyen Batırel, "2022'de cari fazla verir hâle gelince problem kökünden ortadan kalkacak. Enflasyon zirvede diye hükûmeti suçluyorlar... ABD’de yıllık TÜFE 6,2 ile 31 yılın zirvesinde… Bu rakamı şöyle okuyun: ABD’de normal zamanda TÜFE yıllık %1,5 idi. 4,1 kat artmış... Avrupa’da TÜFE yıllık 4.1 ile 28 yılın en yüksek seviyesinde. Normal zamanda TÜFE yıllık 0,7 idi. 5,8 kat artmış..." ifadelerini kullandı.

"Enflasyonla Mücadelede Türkiye mi Batı mı Daha Başarılı?"

"Türkiye’de normal zamanda yıllık TÜFE %12 idi. Bugün %19,85. 1,65 kat artmış..." diyen Batırel, "Soruyorum size hangi ülke enflasyonla mücadelede başarılı?" diye sordu.

"Un Korsanları Fiyatı Sürekli Artırıyor: Stoklar Dolu"

"Un korsanları fiyatı sürekli arttırarak halkın ekmeği ile oynuyorlar. Buna kesinlikle izin verilmemeli. Stoklar ağzına kadar dolu. Un fiyatına narh (sınır) getirilmelidir..." diyen Batırel, "Bakın faiz düştü diye yaygara koparıyorlar. Negatif faiz ortamı hisse senetlerini enflasyona karşı en iyi koruyucu konumuna getirdi. İşlem hacminin günlük 50 milyar lira ile rekor düzeye ulaşması ne kadar yoğun katılım olduğunu gösteriyor. Yabancı yatırımcılar akın akın geliyor. Son 1 ayda tam 1,2 milyar dolarlık hisse satın aldılar. Yerli yatırımcı TL’ye geçip yağmur gibi pozisyon açıyor... " ifadelerini kullandı.

"2022'de Ekonomi Şahlanacak"

İhracatçının bayram ettiğini belirten Batırel yazısında "2022’de ekonomi şahlanacak. Muhalefet bu tabloyu gördü çıldırdı, seçim diye çırpınıyor. Korkunun ecele faydası yok. 2023’de Cumhur İttifakı'nın zaferiyle siyasi hayattan silinecekler..." ifadelerine yer verdi.

Batırel: Dolar 15 Lira mı Olacak? Bunlar Hayal Mahsulü Rakamlar

şakkadanak necmettin batırel 2022de ekonomi şahlanacak