Necmettin Batırel: Dolar 6 Lira Olacak, Benzin 10 Liraya Düşecek

TAKİP ET

Necmettin Batırel, her zaman yaptığı gibi çok dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Türkiye gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı yazıda TBMM'nin tatile girmeden önce Varlık Barışı'nın süresinin bitişini 30 Haziran'dan 31 Mart 2023'e kadar uzattığını belirten Necmettin Batırel, "14 yıldan beri yapılan tüm çağrılara kulak tıkayanlar hem de vergi vererek bu varlıklarını yurda getirir mi? İlk bakışta mantıksız geliyor değil mi? Ama hayır!" dedi.

Hükümetin İsviçre ile bir anlaşma yaparak bankalarda Türklere ait hesapların bilgilerini istediğini belirten Batırel, Türklerin bu bankalardaki paraların Türkiye'ye getirileceğini öne sürdü.

"Eylül Ayında Türk Ekonomisinde Devrim Niteliğinde Değişim Olacak"

"Eylül niye önemli? Çünkü 30 Eylül’e kadar varlık bildirenlerden %1 vergi alınacak.
Olay çok net ortada. Hükûmet bu paranın geleceğinden adı gibi emin olduğu için vergi getirdi. Bunun en canlı kanıtı, Meclis’te yaşanan son olay. CHP milletvekili Abdüllatif Şener’in, hükûmete yeni vergi barışı dolayısıyla görülmemiş tepki göstermesi ülkeye eylülden itibaren büyük para, altın ve menkul kıymet akışının yaşanacak olması. CHP de biliyor İsviçre hükûmeti ile bilgi paylaşımı anlaşması yapıldığını… Bakın bu olay gerçekleşirse eylül ayında Türk ekonomisinde devrim niteliğinde büyük bir değişim yaşanacak" diyen Batırel şu ifadeleri kullandı:

"Dolar 6 Lira Olacak, Benzin 10 Liraya Düşecek"

" Yurt dışından bavulla dolar akacak. Kurlar yerlerde sürünecek. Türk lirası büyük değer kazanacak… Rakam vermek istemiyorum, ama bu durumda dolar 6 lira da olur, 8 lira da 9 lira da… Piyasadaki suni fiyat artışlarının kökü kazınacak. Bu durumda. 26 liradaki benzin-motorin 10 liraya düşer, bankalardaki 132 milyar dolarlık bireysel hesaplar yıldırım hızıyla çözülür. Maliyetler dip yapar üretim patlar, fiyatlar çakılır. Ucuzluk dönemi başlar. Vatandaş rahatlar, ne cari açık kalır, ne enerji faturası, enflasyonun yerinde de yeller eser…"

necmettin batırel şakkadanak dolar 6 lira olacak benzin 10 lira motorin düşecek