Necmettin Batırel, Enflasyonun Sorumlusu Olarak Finans Profesörlerini Gösterdi

TAKİP ET

Milyarlarca doları "şakkadanak" satma önerisiyle bilinen Necmettin Batırel, enflasyonun sorumlusu olarak finans profesörlerini gösterdi.

Türkiye gazetesindeki köşesinde dünyanın bir ekonomik krize yuvarlandığını ama Türkiye'nin yeni rekorlar kırdığını öne süren Necmettin Batırel, yüksek enflasyondan finans profesörlerini sorumlu tuttu.

"Yüksek Enflasyonun Bir Numaralı Sorumlusu"

"Bugün, içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun 1 numaralı sorumlusu kamuoyunda bazı finans profesörü olarak bilinen yıkıcılardır" diyen Batırel "Bunlar sürekli Türk lirasının ve Türk ekonomisinin aleyhinde yıllarca yorum ve görüş yayınlayarak halkı zehirlediler. Vatandaş bunları adam zannetti, korktu, elinde ne varsa yoksa dövize çevirdi, kendini garantiye aldığını zannetti. Oysa farkında olmadan enflasyon canavarını besledi, büyüttü şimdi herkesi yiyor" ifadelerini kullandı.

"Kendi paranıza güvenin, onu yıkmayın" demekten dilinde tüy bittiğini yazan Batırel, "Dinletemedim. Bugün bankalarda hâlâ 138 milyar dolar tutuyorlar. Kurlar yükseldi, TL eridi. Peki kim kazandı? Türkiye düşmanları... Utanmadan hükûmete suç buluyorlar. Hâlbuki bu para TL olarak kalsaydı, bugün ne kur baskısı olacak, ne de fiyatlar tavana çıkacaktı. Yatırımlar patlayacak, cari açık ve enflasyonun yerinde yeller esecekti... Gerçek suçlular ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyor, hâlâ ahkâm kesiyor. Bu dünyada rahat etmek istiyorsan kardeşim dostunu düşmanını bileceksin. Körle yatarsan şaşı kalkarsın" ifadelerine yer verdi.

Özgür Demirtaş'tan Yorum

Batırel'in yazısının bazı yayın organlarında "Necmettin Batırel bu kez güldürecek! Enflasyonu Özgür Demirtaş büyüttü" şeklinde haber yapılması üzerine Prof. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından "Bir an ŞAKA sandım. Vallahi Demiş. Billahi demiş. Akıllarını yitirmeye başladılar" paylaşımında bulundu.

necmettin batırel özgür demirtaş enflasyon sorumlusu olarak finans profesörlerini gösterdi türkiye gazetesi dolar kriz Ekonomik Kriz