Nevruz Bayramı Kazakistan'da da Coşku İçerisinde Kutlandı

TAKİP ET

Türklerin Ergenekon'dan çıkış günü Nevruz, diğer Türk devletleri gibi Kazakistan'da da coşkuyla kutlandı.

Kadim Türklerin Ergenekon'dan çıkış günü olan Nevruz Bayramı, diğer Türk devletleri gibi Kazakistan'da da coşkuyla kutlandı.

Türk dünyasının en önemli bayramlarından olan ve baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Kazakistan'da sofra hazırlama, milli kıyafetleri giyme ve fidan dikme gibi ritüellerle birlikte kutlandı.

Uzun kış aylarından sonra doğanın yeniden canlanmasını sembolize eden Nevruz vesilesiyle Kazakistan genelinde çeşitli kültürel ve spor etkinlikleri düzenleniyor. 

Kazakistan halkı, bayram sofraları hazırlıyor, geleneksel kıyafetler giyerek, kültürel ve spor etkinliklerinin düzenlendiği açık ve kapalı alanlara gitti. Bayramda ayrıca fidan dikme etkinliği de gerçekleştirildi.

Kazakistan Milli Müzesi Halk Hazinesi Bilimsel Araştırma Enstitüsü Başkanı ve tarihçi Akan Ongarulı, yaptığı açıklamada, nevruz kutlamasının başlangıcının bronz çağlarına dayandığını, bayramın doğanın yenilenmesi, yeni günün gelmesini simgelediğini ifade etti. Ongarulı, asırlardır nevruzu kutlayan Kazakistan Türklerinin 1920'li yıllarda siyasi nedenlerden dolayı kutlayamadığını ancak 1980'li yılların sonunda tekrar kutlanmaya başladığını belirtti.

Akan Ongarulı, bayram dolayısıyla düzenlenen kültürel etkinliklerde, geleneksel dans ve şarkı gösterilerinin yanı sıra geleneklerden örnekler yansıtıldığını, milli yemekler ikram edildiğini bildirdi.

kazakistan türk dünyası nevruz bayram kutlama coşkuyla kutlandı ikram yemek geleneksel kıyafetler danslar milli bayram ergenekon türkün bayramı çıkış