Norveç'te Faşist Molla Rejimi Propagandası Yapan İranlı Tutuklandı

TAKİP ET

İran son günlerde faşist molla rejiminin dini dayatmalarına karşı baş kaldıran halkın protestolarıyla sarsılıyor. Buna karşın Türkiye ve Avrupa'daki pek çok İranlı, faşist molla rejiminin propagandasını sürdürüyor. Son olarak Mehdi Jantdoost adlı İranlı, Norveç'te tutuklandı.

Norveç'in Østfold Üniversitesi'nde öğrenim gören Mehdi Jantdoost, Nazi ve molla rejimi propagandası yaparak başı açık kadınları tehdit ettiği gerekçesiyle Norveç'te tutuklandı.

İran, ahlak polisinin 22 yaşındaki Mahsa Amini'yi "başını şer'î kanunlara uygun şekilde örtmediği öldürmesinin ardından başlayan protestolarla sarsılıyor.

'Azadlıq! Ədalət! Milli Hökümət!': İran'da ve Güney Azerbaycan'da Neler Oluyor?

Faşist İranlı Norveç'te Tutuklandı

Fakat İran'da yaşamayan bazı İranlılar, ülkelerindeki dini temelli faşist rejimi dünyaya ihraç etme arzusunda.

Khrono'nun haberine göre Norveç'te yaşayan Mehdi Jantdoost adlı İranlı, kısa süre önce tutuklandı. Østfold Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü öğrenilen Jantdoost, başını açan kadınları ölümle tehdit eden, faşist molla rejimini ve Nazi partisini öven paylaşımlarda bulundu.

Bu paylaşımların ardından Jantdoost'un sosyal medya hesapları silindi. Norveç polisi ise nefret söylemi suçlamalarının ardından bugün harekete geçerek şahsı tutukladı. Jantdoost, Norveç Ceza Kanunu'nun 185. maddesi gereğince nefret söylemiyle suçlanıyor. 

Mehdi Jantdoost'un bir aydır Norveç'te yaşadığı bildirildi. 

norveç iran faşist molla rejimi propagandası yapan iranlı mehdi jantdoost tutuklandı