Nureddin Nebati: Gerekirse Gemileri Karadan Yürütürüz

TAKİP ET

Türkiye'deki enflasyon sorununa değinen Nebati "Gerekirse gemileri karadan yürütürüz" dedi.

İTO İş Dünyası Buluşması toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun küresel çapta bir sorun olduğunu ve ülkemize yansıdığını belirterek "Problemleri yok saymıyoruz. Halının altına süpürme niyetimiz yok. Kalıcı çözümler için yolumuza devam ediyoruz" dedi.

"Enflasyonu Daha Çok Konuşacağız"

"Enflasyon küresel bir problem olarak ortaya çıktı" diyen Nebati, "Tüm dünyada enflasyon en büyük sorun. Bunu daha çok konuşacağız. Üretici enflasyonu AB ülkelerinde rekor üstüne rekor kırıyor" diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının küresel büyüme tahminlerini yüzde 1'e düşürdüğünü belirten Nebati, "Savaşa rağmen mart ayında tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık" dedi.

"Gerekirse Gemileri Karadan Yürütürüz"

"Türkiye başka bir güzel yolda. Orada olsaydınız Türkiye'ye olan ilgi alaka ve beklentiyi görebilseydiniz" diyen Nebati, "Kronik kötümserler felaket tellallığı yapsınlar. Gerekirse gemileri karadan yürütür yine de hedeflerimize ulaşmasını biliriz. Birlikte atacağımız kararlı adımlarla aşılmaz dedikleri sorunları aşacağız" ifadelerini kullandı.

"Enflasyon üzerinde kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Savaşımız enflasyonla ilgili olacak. Enflasyon ataletini mutlak suretle hep birlikte kıracağız" diyen Nebati, "Çok çalışacağız çok emek verip, çok ter dökeceğiz. Başardık, başarmaya devam edeceğiz. Her zorlukla bir kolaylık var" diye konuştu.

nureddin nebati gerekirse gemileri karadan yürütürüz