Nureddin Nebati Hazine Bakanı mı Oluyor?

TAKİP ET

Hazine Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına getirileceği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınacağı ve yerine yardımcısı Nureddin Nebati'nin getirileceği ileri sürüldü.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada faiz konusunda "bazı arkadaşlarını" azarladığı ve bu konuda anlaşamadığı arkadaşlarıyla yol yürüyemeyeceğini söylediği sözlerini alkışlamamış, o an kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

O An: Lütfi Elvan, Erdoğan'ın Faiz Açıklamasını Alkışlamadı


Bir süre sonra ise Lütfi Elvan'ın görevden alınacağı iddia edilmiş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın Elvan'ı "fazla istisgal etmeden kenara alacağını umduğunu" söylemişti.

Millet İttifakı Liderlerinden 'Acil' Ortak Basın Toplantısı


Hatta olaya ilişkin İYİ Partili Durmuş Yılmaz vatandaşlara Resmi Gazete'yi takip etme önerisinde bulunmuş, iddiaların ortaya atıldığı gece Resmi Gazete'nin sitesi çökmüştü.

Durmuş Yılmaz: Bu Gece Bir Şey Olabilir, Resmi Gazete'yi Takip Edin


Resmi Gazete'nin Sitesi Çöktü

Nebati'den Gece Yarısı Paylaşımları


Bu yaşananların ardından Hazine ve Maliye Bakanlığına getirileceği ileri sürülen Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, dün gece geç saatlerde dikkat çekici paylaşımlarda bulundu.

Nebati'nin paylaşımlarında "Türkiye ekonomi politiğini bilimsel veriler ışığında netleştirmekten" ve "ekonomimizin bağımsızlık mücadelesinden" aynı anda söz etmesi dikkat çekti.

11) Sonuç olarak, pandemi sonrası dönemde de ülkemiz genç nüfusu, kalifiye işgücü, modern lojistik altyapısı, gelişen teknolojisi ve düşük faiz ortamı gibi birçok cazip yatırım olanaklarıyla istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürecek ve pozitif ayrışmaya devam edecektir.
10) Bu politikamıza yönelik manipülatif kur ataklarının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunlarla mücadelede, tüm kesimlerin, bize dikte edilmiş “yüksek faiz, düşük enflasyon” politikasının yanlışlığını yapısal cari açık veren ülkemiz özelinde tekrar değerlendirmelerini öneriyorum.

— Dr.Nureddin NEBATİ???????? (@NureddinNebati) November 25, 2021

— Dr.Nureddin NEBATİ???????? (@NureddinNebati) November 25, 2021

 

lütfi elvan nureddin nebati istifa