Nureddin Nebati: Net İfadelerle Söyleyeyim, Küçük Yatırımcılar Çarpıldı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok net ifadelerle söyleyeyim; küçük yatırımcılar çarpıldı, kılavuzları doğru değildi" dedi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dolar kurunun 18,30 seviyesinden düşüşü için "Çok net ifadelerle söyleyeyim; küçük yatırımcılar çarpıldı, kılavuzları doğru değildi" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Hakan'ın küçük yatırımcıların büyük sorunlar yaşayıp yaşamadığına ilişkin sorduğu "Nedir durum? Bunu analiz ettiniz mi?  Bunların sorununu bir sorun olarak görüyor musunuz? Yoksa 'Almasaydınız kardeşim dolar' mı diyorsunuz? Sizin bakış açınız nedir?” şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Nebati, "Çok net ifadelerle söyleyeyim; küçük yatırımcılar çarpıldı, kılavuzları doğru değildi. Sosyal medya, troller, medya, siyasal partilerin temsilcileri… Bunlar sadece AK Parti iktidarına ve sayın cumhurbaşkanımıza zarar vermek için köpürttükçe köpürttüler" ifadelerini kullandı.

Dolar kurunun yeniden 12 lira seviyesini aşmasını değerlendiren Nebati, "Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında" diye konuştu.

"Eskiden de Türk Lirası Aşırı Değerliydi"

"Bulgaristan'dan alışverişe gelenlere sinirleniyorlar" diyen Nebati, "Önceden ABD'ye, Avrupa'ya, Umre'ye gidenler de bavulları doldurup geri getiriyordu. O zaman da Türk lirası aşırı değerliydi" ifadelerini kullandı.

Kur korumalı TL mevduatı sisteminin adaletsiz oluşuna ilişkin eleştirilere yanıt veren Nebati, "Diyorlar ki '84 milyona zarar veriyorsun, 84 milyon onun zararını niye karşılasın?' Ben de diyorum ki: 84 milyon insana dolar 1 lira artarken 450 milyar liralık bir borcu yüklemek mi daha iyi? Yoksa tersi bir durum, döviz gene yükselsin aradaki farkı hazine ve merkez bankası ödeyecek, aradaki küçük farkı 84 milyona yüklemek mi daha iyi? 450 milyar lira, 84 milyona bölün" şeklinde konuştu.

"Bilerek Bunu Yapıyorsa Siyasal İktidar İntihar Ediyor Demektir"

İlginç sözler söyleyen Nebati, "Bir iktidar, seçime giderken dövizi yükseltmeyi göze alır mı? Türkiye'de herkes dolara bakar. Bilerek bunu yapıyorsa siyasal iktidar intihar ediyor demektir" dedi.

nureddin nebati ahmet hakan hazine ve maliye bakanı dolar