Nureddin Nebati, Sevilay Yılman'a 'Off The Record' Konuşmuş!

TAKİP ET

Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin gazeteci Sevilay Yılman'a yaptığı açıklamaları "off the record" olarak yaptığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, HaberTürk gazetesinden Sevilay Yılman'a açıklamalarda bulunmuş, Nebati'nin açıklamaları birçok yönden gündem olmuştu.

Yeni Hazine Bakanı Nureddin Nebati'den Açıklama


Nebati açıklamalarında "dışardan bir müdahale olmadığını" belirterek AKP'li Cumhurbaşkanı başta, tüm Cumhur İttifakı söylemini yalanlamış, "batarsak hep beraber batacağımızı" söylemişti.

YouTube kanalında açıklama yapan Özlem Gürses, Nebati'nin Sevilay Yılman'a yaptığı açıklamaların aslında "off the record" yani kayıt dışı olarak yapıldığını açıkladı.

"Bu arada bir medya dedikodusu vereyim. Sevilay Yılman'ın bu röportajı aslında kayıt dışıymış. Yani Nureddin Nebati, Sevilay Yılman'ı aramış ve Sevilay da haklı olarak gazeteci kimliğiyle birtakım sorular sormuş, o da yanıtlamış. Ama bunları yazılmamak kaydıyla yayımlamış.

Sevilay Yılman bu yazıyı yazınca, tahmin edebileceğiniz üzere HaberTürk grubunda büyük infial yaşanmış ve şu anda HaberTürk'te o yazı yok. O yazı kaldırıldı çünkü. Büyük sıkıntı yaratmış bu yazı. 'Kayıt dışı bir konuşmayı neden yazdı bu gazeteci?' diye.

Çünkü aynı zamanda şöyle bir şey oldu: Nureddin Nebati ne diyor? Dış şoklar, dış güçler falan yok, döviz kendi kendine yükseliyor çünkü bize bir güven sorunu var. Peki Cumhurbaşkanı ne diyor? Cumhurbaşkanı 'Dış güçler var, manipülasyon var, spekülatif hareketler var' diyor. Örneğin bir salı toplantısında Bahçeli konuşsa eminim dış güçleri tekrar gündeme getirecekti.

E o zaman ne olmuş oluyor? Yeni atanmış bir bakan, sayın Cumhurbaşkanı'nı ve onun ittifak ortağı Bahçeli'yi yalanlamış oluyor. Korkunç bir şey yani bu. Benim tanıdığım Cumhurbaşkanı, bu röportajdan sonra Nebati'yi hemen bugün görevden alırdı. Niye alamıyor? Çünkü bir hafta önce atadı zaten. Ama hemen şuraya yazalım (beraber manşet atıyoruz): Nureddin Nebati'nin vadesi uzun değil."

nureddin nebati sevilay yılman röportaj off the record habertürk özlem gürses