Nureddin Nebati: Türkiye Ekonomi Modeli Çarkları Döndürüyor

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 241 milyar lira vergi gelirinden vazgeçeceklerini açıkladı.

Adana İş Dünyası Buluşması Programı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadeleyi desteklemek için devletin 241 milyar lira vergi gelirinden fereagat edeceğiniz açıkladı. Nebati daha önce bu rakamı 239 milyar lira olarak zikretmişti.

"Hiçbir Zafere Çiçekli Yollardan Gidilmiyor"

Makroihtiyati tedbirleri sıkılaştıracaklarını söyleyen Bakan Nebati, mali disiplinden taviz verilmeyeceğini savundu. Enflasyonun tüm dünyada yaşandığını ve küresel olarak artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle meydana geldiğini öne süren Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli"nin çarkların dönmesini sağladığını savunduğu açıklamasında "Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor, bu yollar engebeli ve yorucudur, ancak zafere ulaşıldığında tamamı unutulur" dedi.

Dua Etti

"Biz bu ülkede hiçbir fabrika, hiçbir imalathane hiçbir esnaf işini kaybetmesin diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir akşam eve gidip işimi kaybettim korkusuyla, bir akşam evime gittim kepengi kapattım korkusu aynıdır. Allah bize böyle korkular yaşatmasın" diye dua eden Nebati, Türk ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyüyerek güçlü performansını sürdürdüğünü söyledi.

"Türkiye Serbest Piyasa Koşullarında Büyüyen Liberal Bir Ekonomidir"

Türkiye'nin ihracatını artırdığını belirten Nebati, "Ocak-Mayıs döneminde bütçe 124 milyar lira fazla vermiş durumda. Bir takım çevreler ülkemizin ekonomisi üzerinde karamsar tablolar çizmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinin bir serbest piyasa ekonomisi olduğunu sorgulatmak için çeşitli mecralarda olmadık spekülasyonlara girişiyorlar. Altını çizerek söylüyorum; Türkiye, serbest piyasa koşullarında büyümeye istikrarlı biçimde devam eden liberal bir ekonomidir" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir Zafere Çiçekli Yollardan Gidilmiyor"

"Enflasyonla mücadeleyi desteklemek üzere 2022 yılında 241 milyar lirayı aşan bir vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Önümüzdeki dönemde de gıda ve fiyat komitelerinde aldığımız kararlarla arz güvenliğini ve istikrarını güçlendirerek enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Makroihtiyati tedbirleri sıkılaştırıyoruz. Mali disiplinden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" diyen Nebati, "Elbette ki sancılı bir dönem yaşıyoruz ancak Türkiye Ekonomi Modeli'nin çarkları döndürdüğü, üretimi devam ettirdiği, ihracatı artırdığı, istihdama olanaklar sağladığını göz ardı etmek Türkiye'ye yapılan en büyük haksızlıktır. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor, bu yollar engebeli ve yorucudur, ancak zafere ulaşıldığında tamamı unutulur" şeklinde konuştu.

nureddin nebati 241 milyar lira vergiden vazgeçiyoruz