Nureddin Nebati, Yabancı Yatırımcılara Enflasyonun Sebebini Açıkladı

TAKİP ET

Londra'da yabancı yatırımcılarla toplantı düzenleyen AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı bir sebepten yükseldiğini söyledi.

Bir süredir Türkiye'ye yatırımcı bulmak için Londra'da olan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılarla toplantı düzenledi.

Bloomberg'in aktardığına göre AKP'li Bakan Nebati bu toplantıda yatırımcılara, Türkiye'deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre AKP'li Bakan Nebati, toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

AKP'li Bakan Nebati'nin anlattıklarından aktarılanlardan anlaşılana göre döviz kurunun bu seviyelere gelmesi dış güçlerin bir oyunu değil AKP iktidarının Türk halkının ucuz iş gücünü yabancı yatırımcılara sunabilmesi için üretilen bir politika. 

Twitter hesabından açıklama yapan AKP'li Nebati, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve Türkiye Ekonomi Modelini anlatmaya devam ettiklerini belirtti.
 

Londra’da 2. gün programımızda yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşüyoruz. Türkiye Ekonomi Modelimizi açıklamaya ve detaylandırmaya devam ediyoruz. pic.twitter.com/0oDxCyR7IR

— Dr.Nureddin NEBATİ

nureddin nebati hazine ve maliye bakanı enflasyon kültürel sebep döviz kuru döviz yabancı yatırımcılar londra