O An: Lütfi Elvan, Erdoğan'ın Faiz Açıklamasını Alkışlamadı

TAKİP ET

AKP Grup Toplantısı esnasında tüm partililer Erdoğan'ın faizle ilgili sözlerini alkışlarken Lütfi Elvan alkışlamadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hâlâ kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımız kusura bakmasınlar. Bu yolda ben faizi savunanlarla beraber olamam, olmam. Bunu bir defa bileceğiz. Zira şunu bilmemiz lazım: Bu konu sıradan bir konu değildir. Şu anda dünyaya bakalım ya, Amerika'ya bakın, Batı'ya bakın, İsrail'e bakın. Bunlarda faiz aşağılara çekimişken bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyorlar?" dedi.

"Enflasyonun buralarda ne hale geldiğini görüyorsunuz. Peki bizim arkadaşlarımıza ne oluyor? Ben bu görevde olduğum sürece, değerli arkadaşlar kusura bakmayın, faizle olan mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim" diyen Erdoğan, "Şunu bir defa bilmemiz lazım. Bu konuda 'nas' ortada. Nas ortada olduğuna göre, ee sana bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde, olaya buradan bakacağız. Ona göre de adımımızı atacağız" ifadelerini kullanarak faiz meselesine dini de bir referansta bulundu.

Erdoğan'ın bu sözleri "hangi arkadaşları" için söylediği tartışılırken Lütfi Elvan'ın grup toplantısındaki bir fotoğrafı sosyal medyada çok konuşuldu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu sözleri söylüyorken tüm AKP grubu alkışlıyor, ancak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan alkışlamıyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yaptığı açıklamada "Merkez Bankası Başkanı yazlık ve kışlık olarak değiştiği için ömrünü doldurmuş gibi görünüyor, belki sayın Elvan'ı umarım istisgal etmeden görevinden kenara koyar. Çünkü o yapının içinde dürüst bildiğimiz bir insandır sayın Maliye Bakanı" ifadelerini kullanmıştı.

O An Lütfi Elvan Erdoğan'ın Faiz Açıklamasını Alkışlamadı