Öğrencilere Verilen Ekmeğe Kota

TAKİP ET

Antalya Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinde öğrencilere ekmek kotayla verilmeye başladı.

Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Merkez Yemekhanesi'nde yemek ücretleri 2,45 liradan 4 liraya çıkarıldı. Ancak buna rağmen ekmeğe kota getirildi. Artık öğrenci başına iki ekmekten fazlası verilmiyor.

Kota uygulaması ile birlikte ikiden fazla ekmek almak isteyen öğrenciler, ekmeklerin başında bekleyen görevliye para ödemek zorunda tutuluyor.

Birgün'den Yağmur Beril Varol'un haberine göre KYK yurtlarının yemekhanelerinde de önce tuz, baharat, limon ve yağ gibi ürünler para ile satılmak istendiyse de tepkiler üzerine bu uygulama geri çekildi. Sonrasında ise yemekhanelerde su ve diğer içeceklere öğrenci başına 1 adet alma şartı getirildi.

"Biz Sanki Keyfimizden Fazladan Ekmek Alıyoruz"

Geçmişte ekmekte bir kısıtlama olmadığını sööyleyen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Hasan, "Sanki biz keyfimizden fazladan ekmek alıyoruz. KYK bursuyla geçinmeye çalışıyoruz. Bazen oradan fazladan ekmek alıyorduk, dışarıda para vermeyelim diye. Bizi hem buna mecbur bırakıyorlar. Hem de kısıtlama getiriyorlar. Bir de pandemiden önce yemekhanede tek öğünün fiyatı 2 TL 45 kuruştu şimdi ise 4TL’ye yükseldi" dedi.

Başka bir okul öğrencisi Ayşen B. ise 2'den fazla ekmek istediklerinde ekmek başına 50 kuruş ödemeleri gerektiğini belirterek "Bizim 13 TL’ye kadar hakkımız var bu hakkı doldurduğumuzda ödeme yapmamız gerekiyor. Bunun dışında da baharatlar, tuza, yağ ve limon gibi ürünler daha düne kadar ücretliydi. Öğrencilerin tepkileri sonrasında tekrar ücretsiz hale getirdiler ama bu seferde su ve içeceklere kota koydular. Peçeteleri bile masadan kaldırdılar. Yurt yönetimi ise ‘iyi niyetimizi suiistimal ediyorsunuz her şeyi tepeleme alıyorsunuz bu yüzden kaldırıp ücretlendirdik’ dedi" ifadelerini kullandı.

ekmek öğrenciler ekonomik kriz