Orhan Gencebay Kendisini Eleştirenlere ''Cahil'' Dedi

TAKİP ET

Orhan Gencebay, ''Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar'' sözlerine tepki gösterenlere ''Cahil'' dedi.

Şarkıcı Orhan Gencebay, Çin virüsü salgını döneminde Cumhurbaşkanlığı tarafından genellikle AKP'ye yakın şarkıcılara para ödenerek düzenlenen konserlerle ilgili yöneltilen soruya "Salgın ortamında müzik sektörüne çok yararlı oldu. Çok güzel bir organizasyondu. Bunu eleştirenler bana göre ya art niyetli ya da yeterli araştırmayı yapmadan eleştiriyor. Bu konserlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmasını önemli buldum" şeklinde cevap vermiş, ''Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar'' demişti.

Erdoğan'a övgüler yağdıran Gencebay, bu sözleri sonrasında eleştirilerin hedefi olmuş sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Kendisine yapılan eleştirilere cevap veren şarkıcı bu kez de ''Cahil'' lafıyla gündeme oturdu. Gencebay, "Bazı zavallı cahiller ve art niyetliler Atatürk'ümüze, Peygamber Efendimize bile öyle hakaretler ediyorlar ki bu cahiller bana hakaret etseler ne fark eder. Ben ne konuştuysam hepsini bilerek ve bilgiye dayalı konuştum. Atatürk'ümüz der ki; ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.’ Ben her zaman vatanımın ve devletimin yanındayım. Ülkeme kim iyi hizmet ederse ona saygı duyarım ve sahip çıkarım” ifadelerini kullandı. 

orhan gencebay cahil erdoğan eleştiriyorlar cumhurbaşkanı