Özel Haber | Eşini Korudu, Köpekseverler Hedef Gösterdi, İş İlişkileri Bozuldu, Suçsuz Bulundu

TAKİP ET

Muhammed Âkif'in Özel Haberi | Başıboş köpek sorununa neden olan organize deliliğin en korkunç örneklerinden birisi, kısa süre önce yaşandı. Eşine saldıran köpeği tabancayla vurarak öldüren iş adamı Alp Erkin, köpekseverlerce hedef gösterildi. İşleri bozulan Alp Erkin, sonunda iflas etti. Alp Erkin köpeğin öldürülmesine ilişkin görülen davada ise meşru müdafaa hakkını kullandığına hükmedilerek suçsuz bulundu.

2020 yılında Sarıyer'de meydana gelen olayda, Deniz ve Can Özula çifti tatile gitmiş, bu nedenle köpekleri Nero'yu arkadaşları Bayram ve Hilal Ö.'ye emanet etmişti. Bayram ve Hilal Ö. çifti köpek Nero'yu gezdirmeye çıkarıp evlerine döndükleri sırada komşuları Alp Erkin ve Sadiye Erkin ile karşılaştı.

İddiaya göre Sadiye Erkin'in demir kapıyı köpeğin üzerine ittirmesi üzerine köpek Nero Sadiye Erkin'in bacağını ısırdı ve Alp Erkin silahıyla Nero'yu öldürdü.

Köpek Nero Tasmasızdı

"İddiaya göre" olay, yukarıda anlatıldığı gibi yaşanmıştı. Fakat olayın kamera görüntülerinde Alp Erkin ve eşi Sadiye Erkin ile köpeğin tasmasız vaziyette evin bahçesinde olduğu, Alp Erkin'in eşinin kucağında çocuğunu taşıdığı, Erkin'in köpek Nero'nun eşi Sadiye Erkin'e saldırması üzerine silahını kullandığı görülüyordu.

Alp Erkin Hedef Gösterildi

Yaşanan olayın ardından Deniz Özula, Alp Erkin hakkında suç duyurusunda bulundu. Fakat elbette iş suç duyurusuyla kalmadı.

Sosyal medyada, köpek sevdalısı gruplar tarafından müthiş bir linç kampanyası başlatıldı. Alp Erkin'in iş yaptığı firmaların etiketlendiği binlerce paylaşımla birlikte Erkin'in işleri bozulmaya başlandı.

İşleri Bozuldu

Örneğin baskılara boyun eğen Eaton, Alp Erkin'in Genel Müdürü olduğu Berg Elektrik ile iş ilişkilerini tamamıyla sonlandırdı.

Eaton, bu kararıyla birlikte Türk kamuoyunda yakından tanınan veya en azından sosyal medyada etki gücüne sahip olan bazı kişi ya da kişiler tarafından "takdir" gördü.

Örnek olarak...

Şengül Hablemitoğlu (Akademisyen)

Didem Şarman (Astrolog)

Ezgi Mola (Oyuncu)

Hasibe Eren (Oyuncu)

Bunun yanı sıra ünlü opera sanatçısı Güvenç Dağüstün, BirGün'deki köşesinde kaleme aldığı "Gözler katilin yerli ortaklarında!" başlıklı yazısında Alp Erkin'i alenen hedef gösterdi. Berg Elektrik'le tüm iş ilişkisini kesen Eaton'u örnek gösteren Dağüstün, "Ama meydan boş değil artık! Bu son olay öncelikle sosyal medyada, daha sonra basında çok geniş yer buldu ve bulmaya da devam edecek. İki gün önce dünya devi, Amerikan şirketi Eaton Corp bir açıklama yaparak Türkiye bayisi, Alp Erkin’in şirketi Berg Elektrik ile tüm iş ilişkisini sonlandırdığını açıkladı. Şimdi gözler Erkin’in Türkiye ortaklarının üzerinde" ifadelerini kullanmıştı.

Dağüstün ve onun gibi pek çok ünlü ismin beklentileri elbette yerini buldu. Alp Erkin'in işleri hızla bozuldu.

Patronlar Dünyası'nın aktardığına göre Boydak Holding'in TMSF'ye devrilen iki şirketi, Alp Erkin'in Berg Elektrik'ine 4,5 milyon euroluk icra davası açtı.

Savcılık, başlatılan soruşturmada Alp Erkin'in meşru müdafaa hakkını kullandığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Geç Gelen Özür 

Bunların ardından -başlangıçta Alp Erkin'i hedef göstererek iş ilişkilerini bozmaya çalışan- Cem Seymen, 13 Ekim günü sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşımla pişman olduğunu belirterek Alp Erkin ve eşi Sadiye Erkin'den özür diledi.

Seymen paylaşımında "Olayın medyaya servis edildiği gibi olmadığını, olaya hiçbir hayvanseverin kabul etmeyeceği tarzda köpeklerin tasmasız sokağa bırakılmasının sebebiyet verdiğini anladım. Olayın henüz çok sıcak olduğu anda yaptığım paylaşımdan ötürü pişmanım. Alp Erkin ve Sadiye Erkin’den özür dilerim" ifadelerini kullandı.

eşini korudu köpekseverler hedef gösterdi ilişkileri bozuldu suçsuz olduğu ortaya çıktı