Özel Haber | Putin'in Vaftiz Kızı, Rejimin Suçlarını İfşa Ederek Rusya'dan Kaçtı: Evi Basılırken Sınırı Yürüyerek Geçti

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'in vaftiz kızı Kseniya Sobchak, rejimin hapishanelerinde siyasi mahkumlara yapılan işkencelerin görüntülerinin de yer aldığı 100 gigabaytlık dosyayı yayımladıktan sonra ülkeden kaçtı. Sobchak, evine rejim güçleri baskın yaptığı sırada Rusya'yı kara sınırından yürüyerek terk etti. İsrail pasaportuyla sınır kapısından geçtiği anlar görüntülendi.

Kocafurkan Dinçaslan

24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus diktatörü Vladimir Putin rejimi, savaşın başlamasından bu yana mütemadiyen iç sarsıntılarla karşı karşıya kalıyor.

Cephede ağır kayıplar veren Rus ordusunu ayakta tutmak için seferberlik kararına mecbur olan Putin rejimi, işgal altındaki Dağıstan, Başkurdistan gibi Türk topraklarında baş gösteren isyanlarla boğuşurken Moskova, iç halkadan gelen bir ihanetle sarsıldı.

Putin'in Gulaglarındaki İşkenceler Belgelendi

Fransa'nın başkenti Paris'e sığınan Rus gazeteci Vladimir Osechkin, rejim hapishanelerindeki siyasi mahkumlara işkence edildiği anların görüntülerini de içeren yaklaşık 100 GB'lık bir dosyayı Gulagu.net adlı internet sitesi üzerinden ifşa etmişti.

(Fotoğraf: Kseniya Sobchak'ın röportaj yaptığı eski gulag mahkumu - Mikhail)

Putin Rejiminin Suçları Belgelendi

Rus gazeteci Vladimir Osechkin'in kaynaklarına ve materyallerine dayalı olarak Putin'in gulaglarındaki işkenceleri belgeleyen ve yayımlanan görüntülerin doğruluğunu böylece teyit eden Vladimir Putin'in vaftiz kızı Kseniya Sobchak, 3 ayrı belgesel yayımladı.

(Vladimir Osechkin tarafından ifşa edilen işkence görüntülerinden bazıları)

Sobchak'ın Putin'in rejiminin suçlarını ifşa eden belgeselleri yayımlamasının ardından çalışanları Moskova'daki evlerine baskınlar yapılarak tutuklanmaya başladı.

Baskından Hemen Önce Kaçtı

Dün sabah erken saatlerde Sobchak'ın da evine baskın yapıldı. Fakat Sobchak, rejim güçleri evini basmadan hemen önce ayrılarak ülkeden kaçtı.

Sobchak'ın baskından hemen önce evinden kaçması dikkat çekiyor.

İsrail Pasaportu Kullandı

Ksenia Sobchak'ın sınırı yürüyerek geçtiği ve ülkeden çıkarken İsrail pasaportunu kullandığı öğrenildi. Sobchak'ın Litvanya'ya kaçtığı belirtiliyor.

özel haber putin vaftiz kızı rejim suçlarını işkence ifşa ederek rusya kaçtı moskova vladimir osechkin kseniya sobchak ksenia sobchak gulag israil pasaportuyla litvanya