Özel Haber | Türk Tabipleri Birliği'nde Yuvalanan Kürtçüler Şimdi de Türk Hekimlerini Tehdide Başladı

TAKİP ET

Muhammed Âkif'in Özel Haberi | Şebnem Korur Fincancı'nın başını çektiği, Türk Tabipleri Birliği'nde yuvalanan ve Kürtçü terör örgütü PKK/KCK propagandası yapan grubun, terör örgütü propagandasına alet olmayan Türk hekimlerine, söz konusu hekimlerin kişisel bilgilerinin çalındığına yönelik e-posta gönderdiği ortaya çıktı. Söz konusu e-postaların gönderildiği hekimlerden biri olan Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Yunus Emre Çakır, TamgaTürk'e konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk ordusunun Kürtçü terör örgütüne karşı kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Fincancı'nın Türk ordusuna yönelttiği suçlamanın ardından başlatılan soruşturmada, TTB Başkanı hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine tutuklama kararı verildi.

Türk Hekimlerine Gönderilen E-Posta

Fincancı'nın Türk ordusunu suçladığı skandal açıklamasının gündem olduğu günlerde, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nde yuvalanan, Fincancı'nın başını çektiği Kürtçü terör örgütü yanlısı gruba karşı çıkan, TTB'yi Kürtçülerin elinden almaya gayret eden Türk milliyetçisi doktorlara dikkat çekici bir e-posta gönderildi. E-postada, söz konusu Türk hekimlerinin kişisel bilgilerinin çalındığı belirtiliyordu.

"Eğer Aba Altından Sopa Göstermeye Çalışıyorsanız..."

Söz konusu e-posta üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Yunus Emre Çakır, "TTB Başkanı'nın tutuklanması üzerine Merkez Konsey'den gelen mailde tüm nüfus bilgilerimin ve adreslerimin çalındığını öğrendim. Eğer aba altından sopa göstermeye çalışıyorsanız listenin başına beni yazın. Mensubu olduğunuz hiçbir örgütten korkmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Yunus Emre Çakır, TamgaTürk'e Konuştu

Fincancı ve diğer Kürtçü taifenin Birleşmiş Milletler'e bağlı Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler topluluğundan İsviçreli Dr. Josef Savary ve Alman Dr. Jan van Aken tarafından "bağımsız bir araştırma sonucu" hazırlanan makaleye dayanarak bu iftirayı attıklarını belirten Nevşehir Tabip Odası Başkanı, Adli Tıp Uzmanı Dr. Yunus Emre Çakır, "Bu makalede orada bulunan maddelerin fotoğraflarını çekmişler. Çektikleri maddeler ne biliyor musunuz? Çamaşır suyu ve tuz ruhu! Çamaşır suyu ve tuz ruhu fotoğrafları kullanarak kimyasal silah kullandığımızı iddia ediyorlar" diye konuştu.

"Çamaşır Suyu ve Tuz Ruhuna 'Kimyasal Silah' Diyen Bir Adli Tıpçı" 

Türk ordusuna bu suçlamayı yöneltenlerin tüm amacının Türk ordusunun terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonları durdurmak ve Türkiye'nin dünyadaki imajını baltalamak olduğunu belirten Dr. Çakır, Şebnem Korur Fincancı için "Çamaşır suyu ve tuz ruhuna 'kimyasal silah' diyen bir adli tıpçı" dedi.

"Hiçbir Adli Tıp Uzmanı Böyle Bir Şeyi Videodan Tespit Edemez"

Video görüntülerinden yola çıkarak kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Dr. Çakır, "Böyle bir şeyin, izlenen bir videodan tespit edilebilmesinin mümkünatı yok. Hiçbir adli tıp uzmanı böyle bir şeyi tespit edemez. Bunların üst düzey laboratuvarlarda araştırılması gerekiyor. 'Biz fotoğrafa baktık, bunlar kimyasal silah kullanıyor' demek mümkün değil. Kullandıkları videoda uyuşturucu/uyarıcı hap içmiş kişiler var" ifadelerini kullandı.

"'Apo'ya Özgürlük' Platformunu Kurmuş İnsanlarsınız"

Şebnem Korur Fincancı'nın Türk ordusunu suçlamasının ardından gelen tepkiler üzerine yaptığı, "Sanki ben 'kimyasal silah kullanılmıştır' demişim gibi haber yapıyorlar" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Dr. Çakır, "Yalan söylüyor. Kulaklarımız duyuyor. Söyledi. Sonra da çıktı 'Ben onun PKK'nın yayın organı olduğunu bilmiyorum' dedi. Bilmez misiniz? Siz yıllardır bunlarla birlikte hareket etmiş, 'Apo'ya Özgürlük' platformunu kurmuş insanlarsınız, salak mısınız yani? Bir de profesör olmuşsunuz, o kadar ödüller aldığınızı iddia ediyorsunuz. Bilmemeniz mümkün mü yani?" diye sordu.

TTB'den Gönderilen E-Postalar

Fincancı'nın skandal açıklamalarına yönelik tepkilerin giderek yükseldiği günlerde kendilerine gönderilen e-postaların niteliğine ilişkin konuşan Dr. Çakır, "Biz bunun şaibeli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü tam bu zamana denk gelmesi, sadece 1300 kişinin adresinin çalınması bize bunu düşündürdü. Tam da bu zamana geldi. Bu yaşananlara bizim şiddetli tepki göstermesi üzerine bizim gibi düşünen arkadaşlara bu e-postalar geldi" dedi.

"Merkez Konseyi Üyelerinin Görevden Alınacağına İnanıyoruz"

Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı Merkez Konseyi'nde Şebnem Korur Fincancı liderliğinde yuvalanan Kürtçü grubun mahkeme tarafından görevden alınacağına inandıklarını belirten Dr. Çakır, "Ben görevden alınacaklarını düşünüyorum. Çünkü bu iş başkandan ibaret değil. Merkez Konseyi seçimlerinde ilk konuşmayı yapan HDP idi, arkasından Sol Parti, İşçi Hakları, TİP, Halk Evleri... Ne kadar marjinal örgüt varsa Konsey seçimlerinde konuşma yaptılar. Yani Fincancı'dan farklı insanlar değiller ve Merkez Konseyi'ndeki o insanların görevden alınacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Şerefli, Namuslu Türk Askeri Böyle Bir Şeyi Yapmaz"

Türk Tabipleri Birliği'nde yuvalanan Kürtçü grubun kendilerinden rahatsız olduğunu belirten Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Dr. Çakır, "Çamaşır suyu ve tuz ruhu fotoğraflarıyla kimyasal silah kullanıldığını iddia ediyorlar. Türkiye'nin şerefini lekelemek bunların dertleri. Türk askerinin böyle bir şey yapabileceği iddiasını asla kabul etmiyoruz. Şerefli, namuslu Türk askeri yapmaz. Bunlar bu tavrımızdan da rahatsız. Peki bunlar kim? Çamaşır suyu ve tuz ruhuna 'kimyasal silah' diyen bir adli tıpçı bu" ifadelerini kullandı.

türk tabipleri birliği ttb kürtçü muhammed akif özel haber nevşehir tabip odası başkanı dr. yunus emre çakır şebnem korur fincancı tamgatürk konuştu kimyasal silah türk ordusu tsk pkk