Özel Haber | Ümit Özdağ'ın 'ÖSO'cular Paylaştı' Diye Yayımladığı Harita Şam Propagandası Çıktı

TAKİP ET

Muhammed Âkif'in Özel Haberi | Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve pek çok ulusalcı hesabın "ÖSO yanlılarının paylaştığı" iddiasıyla yayımladığı, Türk topraklarının Suriye sınırları içinde gösterildiği haritanın Şam rejiminin propagandasından ibaret olduğu ortaya çıktı.

Bir sosyal medya hesabı, Özgür Suriye Ordusu'nun Türk topraklarının Suriye'ye ait olduğunu iddia ettikleri bir haritayı paylaştıklarını iddia etti.

Bu paylaşımı alıntılayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "AK Parti’nin Türk Milleti’nin cebinden parasını ödeyip, Kuva-i Milliye’ye benzettiği Özgür Suriye Ordusu içindeki bazı unsurlar Şanlıurfa’dan-Mersin’e kadar uzanan Türk topraklarını işgal edilmiş Suriye toprağı olarak nitelemiş. Zafer Partisi gelecek, Sığınmacılar gidecek" paylaşımını yaptı.

Ümit Özdağ, Şam Propagandasına Alet Oldu

İçinde Suriye Türklerinin de yer aldığı Özgür Suriye Ordusu -ya da taraftarlarınca- paylaşıldığı iddia edilen haritanın kaynağı ne?

Söz konusu harita ilk olarak 2018 yılında "Bereketli Suriye Hilali" isimli, profil fotoğrafında Suriye diktatörü Esad yanlısı Suriye Sosyal Milliyetçi Partisi logosunun yer aldığı bir hesaptan paylaşıldı.

Esad'ın Baas Partisi'nin çizgisini olduğu gibi sahiplenen Ürdün Sosyal Milliyetçi Partisi Milletvekili Dr. Tarek Khoury de Türk topraklarının Arap toprağı olarak gösterildiği bu haritayı paylaşanlardan birisi.

Logo Muhaberat'ın Ambleminin Değiştirilmiş Hali

Ümit Özdağ'ın paylaştığı haritanın sol üst köşesinde yer alan logo dikkat çekici.

Söz konusu logo, üzerinde yer alan Özgür Suriye Ordusu bayrağı dışında tamamıyla Esad rejiminin istihbarat servisi olan Muhaberat'a ait.

Esad yönetimindeki Suriye Arap Cumhuriyeti arması

Özgür Suriye Ordusu arması

Şam rejiminin armasıyla ÖSO arması arasındaki fark açıkça görülüyor. Paylaşılan haritanın "ÖSO'cular" tarafından paylaşılmadığı, ya doğrudan Şam rejimi tarafından yayıldığı ya da Türkiye'nin bölgedeki silahlı vassal gücü olan ÖSO'ya karşı antipati oluşturmak isteyen art niyetli kimselerce hazırlandığı anlaşılıyor.

(Fotoğraf: ÖSO mensubu Türkmen savaşçılar - Arkalarındaki duvarda Recep Tayyip Erdoğan ve Başbuğ Atatürk fotoğrafları yer aldığı görülüyor.) 

özel haber muhammed akif ümit özdağ öso özgür suriye ordusu paylaştı diye yayımladığı harita şam propagandası çıktı türk toprakları arap suriye