Pakdemirli: Türkiye'de 'Ben Zarar Ettim' Diyen Çiftçi Yok

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de zarar eden hiçbir çiftçi olmadığını savundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nda milletvekillerin sorularını yanıtladı.

Balık çiftliklerinin atıklarına ilişkin bir soruya "Balık çiftliklerinin elbette bir atığı var ama bu organik atık" yanıtını veren Pakdemirli, "Doğaya olan zararı inanın insanın zararından çok daha az, turizm tesislerinden çok daha azdır" dedi.

Pakdemirli çiftçilere "Siz ekip biçmeye devam edin hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde hem daha öncesinde sizin emeğinizi yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz" dediklerini aktararak "Türkiye'de bu sezon itibarıyla 'ben zarar ettim' diyen çiftçimiz yok, olmaması gerekir. Gübre desteklerini artırdık, yeterli mi? Değil. Elimde olsa çok daha fazlasını veririm. Çiftçimize moral ve motivasyon vermek en önemlisi" ifadelerini kullandı.

Bekir Pakdemirli, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz de doğru bir regülasyon politikası ile çiftçisini hiç üzmedi, bundan sonra da üzmeyecek merak etmeyin. Maliyetlerin arttığının çok farkındayız, bununla yatıyoruz, bununla kalkıyoruz. Elimizde olan şeyler var, elimizde olmayan şeyler var. Dünyadaki bu emtia fiyatlarının artışı... Çeşitli destekleri açıkladık, açıklıyoruz ve açıklamaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

bekir Pakdemirli Türkiye'de Ben Zarar Ettim Diyen Çiftçi Yok