Pakistanlı 'Tinder Avcısı' İstanbul'u Mesken Tuttu

TAKİP ET

Netflix'in Tinder Avcısı belgeselinden sonra birçok benzer hikaye paylaşılmaya başlandı.

Netflix'in yayımladığı 'Tinder Avcısı' belgeselinde anlatılan ve kadınları milyonlarca dolar dolandıran Simon Leviev ya da gerçek ismiyle Shimon Yehuda Hayut'un bir benzeri olan Pakistanlı Ziya Han ya da Numan Sağir adlı şahıs İstanbul'u mesken tuttu.

Tinder Avcısı: Genç Kadınları Milyonlarca Dolar Dolandırdı, Birçok Ülkede Aranıyor



Adına açılan sitelerde dolandırdığı kadınlar tarafından uyarılan şahsın birçok kadının banka hesaplarını soyduğu ve ziynet eşyalarını çaldığı belirtiliyor. 

Kadınlara savaş fotoğrafçısı olarak katıldığı savaşlarda şarapnelle yaralandığını dahi anlatan şahıs, kadınlarla Tinder ya da Bumble üzerinden iletişim kuruyor.


Yalanlar Silsilesi


Kadınlara Zia Khan, 5 Şubat 1974'te Londra'da doğan bir Afgan olduğunu anlatan Sağir aslında 1976'da Pakistan'da doğdu.

Sağir, insanlara babasıyla korkunç bir ilişkisinin olduğunu, o henüz 17 yaşındayken annesinin meme kanserinden öldüğünü, kardeşi Salman'ın BM için çalışırken İslamabad'da bir depremde öldüğünü; kız kardeşi Mona'nın 28 yşaındayken intihar ettiğini anlatıyor.

Numan Sağir veya Ziya Han 17 yaşındayken Zia, NYU Tisch'te okumak  ve film yapımcısı olmak için New York'a kaçtığını ve 20 yaşındayken bir arkadaşının ikna etmesiyle savaş fotoğrafçılığı yapmak için Sırbistan'a gittiğini ileri sürüyor.


Ölümün Eşiğine Gelme Hikayesi


Kadınlara Sırbistan'da üç kez ölümün eşiğine geldiğini hatta kolundaki izi göstererek kan kaybından ölmek üzereyken kurtulduğunu anlatan Sağir tüm vücudunda şarapnel ve yara izleri olduğunu söylüyor. 

Savaş fotoğrafçısı olarak arkadaşlarının intiharından, ölülerden bahseden Sağir Suriye'de bulunduğunu da iddia ediyor.

Ancak Sağir'in tüm bu anlattıkları birer yalandan ibaret. 


Hırsızlıkları 


Numan Sağir veya Ziya Han, fotoğrafçılara ve antikacılara sahte çekler veren, sahte intihar girişimlerinde bulunan hatta sözde "ölümünü" bile tezgahlayan bir dolandırıcı. Sağir bahsettiği gibi Tisch'e hiç gitmedi. Aynı şekilde hiçbir çatışmada savaş fotoğrafçısı olarak bulunmadı. Sağir'in paylaştığı fotoğraflar Pep Bonet ve Kim Thue gibi fotoğrafçılardan çalınma. 

Sağir, 2013 yılında bir kadının hesaplarını hortumladı. Birçok aile yadigarını da çalan Sağir'in pek sık kullandığı kameralı fotoğraf da bu yıl çekild.

2015 yılında tanıştığı bir kadından bilgisayar ve para çaldı.


İstanbul'u Mesken Tuttu


Zaman zaman görünüşünü de değiştiren Ziya Han veya Numan Sağir şu anda İstanbul Pera'da Airbnb üzerinden bulduğu evlerde kalıp kirasını başkalarına ödetiyor. 

Şahsın adına açılan bloglarda şahsın AB vatandaşlığı alabilmek için Avrupalı bir kadını kandırmaya çalıştığına ilişkin uyarılar da var.  
 

ziya han zya khan zia khan numan sağir nauman saghir nauman sagir tinder avcısı pakistanlı tinder avcısı