Paramount Hotel'in Kazım Albayrak'a Devredildiği Öne Sürüldü

TAKİP ET

Gazeteci Seher Yaşayacak, Sedat Peker'in iddialarının odağındaki Paramount Hotel'in yeni sahibinin Kazım Albayrak olduğunu iddia etti.

Sedat Peker iktidara yakın birçok gazeteci ve ismin gecelik ücreti 50-100 bin avro olan Paramount Hotel'de kaldığını iddia etmiş, gelişen süreçte birçok gazeteci, siyasetçi, asker ve iş adamının söz konusu otelde fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Sonrasında ise Zanka TV'ye konuşan, otelin asıl sahibi ve kurucusu Atilla Uras'ın kızı Yasemin Uras, otellerine nasıl "çöküldüğünü" anlatmış ve ifadeleri kamuoyunda "Çöken Çökene Bir Otel" şeklinde yankı bulmuştu.

Otelin yeni sahibini haber veren Seher Yaşayacak, "Yenişafak Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarı Kazım Albayrak. 7 Eylül 2020’de Gaziosmanpaşa’da Platform Turizm’e ait adreste Free Petrol Ürünleri LTD. ŞTİ’yi kuruyor. 2 Mart 2021’de Bodrum Şube’de Paramount Otel’in adresine şube açıyor.

Free Petrol Ürünleri, Orman Bakanlığı’na oteli işletmek için izin başvurusunda bulunuyor. Hadi gelin en başa saralım. Biz Paramount Oteli en son Şaban Kayıkçı’nın şirketi Duja Be Premium olarak biliyorduk. Şaban Kayıkçı bir açıklama yaparak, Oteli 1 Şubat 2021’de kira sözleşmesi Artık kendilerinde olmadığını belirtti.

'Resmî belgelere bakarak yeni şirketi bulabilirsiniz' dedi. Bende uzun uğraşlar sonucu Free Petrol Ürünleri şirketine ve Bakanlık’tan onay için başvuru iznine kadar ulaştım.

Kazım Albayrak’ın şirketi Free Petrol Ürünleri, Gaziosmanpaşa adresinde. Şirketin 485 bin TL’lik hisse payı Kazım Albayrak’a, 15 bin TL’lik hisse payı ise Osman Tellioğlu’na ait. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 24 Mart 2021’de bir inceleme raporu hazırlayarak Bakanlık’a onaya gönderiyor.

Orman Bölge Müdürlüğü, Unico Sigorta şirketinin 1 Mart 2021 itibariyle yeni kiracısının Free Petrol Ürünleri olduğunu belirterek izin başvurusunda bulunduğunu Bakanlık’a rapor olarak bildiriyor" dedi.

Sonrasında ise otelin asıl sahibi Atilla Uras'ın kızı oğlu Naif Murat Uras'ın kendisine teşekkür ettiği Twitter hesabından duyuran Yaşayacak, "Paramount Otel’in sahibi Atilla Uras’ın mirasçısı Naif Murat Uras beni aradı. Yaptığım haber için teşekkür ederek, “Otelin işletmesinin kimin elinde olduğunu sizin sayenizde yeni öğrendik” dedi. Avukatları önümüzdeki hafta içi yeni bir suç duyurusunda bulunacak. Veya mevcut dosyaya yeni isimler eklenerek mevcut dosyaya devam edilecek. Hafta içi sizlere ilk elden tüm gelişmeleri paylaşacağım. Savcıya dilekçe gittiği ilk anda buradan yayınlayacağım. Kazım Albayrak ve diğerleri dosyaya eklenecek" ifadelerini kullandı.

Paramount Hotel'in Kazım Albayrak'a Devredildiği Öne Sürüldü