Paşinyan Karşıtları Ermenistan Meclisinin Çevresinde Toplandı

TAKİP ET

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da muhalif gruplar meclis binasının yakınlarında toplandı. Başbakan Nikol Paşinyan karşıtlarının toplandığı protesto alanına polis güçleri sevk edildi.

Erivan’da Başbakan Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalif grupların meclis binasının çevresinde toplandığı öğrenildi. Protesto alanında yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı belirtiliyor. Paşinyan karşıtlarının meclisi kuşatma ihtimali var. Ancak buna karşı polisin meclis binasının çevresine sevk edildiği gelen haberler arasında. Şimdilik durumun sakin olduğu bildirildi.

Bu sırada, daha önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Onik Gasparyan’ı desteklemek için düzenlenen bir mitinge katılan bir grup emekli askerin de meclis binasına doğru yürümeye başladığı belirtildi. Söz konusu grup, meclis binasının yakınında yer alan cumhurbaşkanlığı konutuna yürümeye hazırlanıyor.

 "Ne Oldu" Paşinyan, ordunun kendisine ve hükûmete karşı darbe girişiminde bulunmasının ardından Genelkurmay Başkanı Gasparyan’ın görevden alınmasına yönelik bir kararnameyi imzalamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Sarkisyan, bu kararnameyi dün reddetmişti. Bunun üzerine Paşinyan, Genelkurmay Başkanı’nın görevden alınması talebini tekrarladığını açıklamıştı. Ancak bu talep bir kez daha reddedilmişti.

Ermenistan Paşinyan Nkol Paşinyan Paşinyan istifa Karabağ Ne oldu Paşinyan Onik Gasparyan Armen Sarkisyan