Patara'dan Çalınan Kumlar Hakkında Tutanak Tutan Memur İkinci Kez Görevden Alındı

TAKİP ET

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nden 2 bin 168 kamyon kum çalınması hakkında tutanak tutan memur, görevine iade edilmişti ancak yeniden görevden alındı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınmış, çalınan kumlar hakkında bölgede görevli bir memur tarafından tutanak tutulmuştu.

Olayı bildirmek üzere tutanak tutan muhafaza memuru Umut Utku, AKP Kaş İlçe Yöneticisi tarafından engellenmiş, Kaş Kaymakamına  “Cumhurbaşkanımız da gelse ben bu zaptı tutacağım” dediği için 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla görevinden alınmıştı. Olayın tepki çekmesinin ardından görevine iade edilen memur, ikinci kez görevden alındı. 

Sonunuz Umut Utku Gibi Olur 

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş,  “Kaş Kaymakamı Şaban Yazıcı, hiçbir müfettiş raporu ve yargı kararı olmaksızın, görevini yapan meslektaşımızı görevinden uzaklaştırdı. Bu kamu gücünü kötüye kullanmaktır” diyerek olaya ilişkin açıklama yaptı. Durmuş,  “Kaş Kaymakamı’na sormak isteriz: Bölgede yaşanan kum hırsızlığına adları karışan AKP ilçe yöneticisi Osman Deniz Karataç, belediye meclis üyesi Tevfik Taner ve hafriyat şirketi sahibi Mustafa Bahar, diğer kamu personeline yaptığı ‘Bize karşı çıkarsanız sizin de sonunuz Umut Utku gibi olur’ tehditlerini sizden cesaret alarak mı söylemektedir?” şeklinde konuştu.

Durmuş, kamu gücünü kötüye kullanan Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı hakkında Antalya Valiliği’ne, İçişleri Bakanlığı’na ve Antalya İdari Mahkemesi’ne başvurduğunu belirterek, ''Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

 

antalya patara kaş kum çalındı tutanak tutan memur tekrar görevden alındı umut utku