Perinçek'in TGB'sinin Başına Çuval Geçirdiği Kişi Sivil Çıktı

TAKİP ET

TGB'nin "Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik" diye açıkladığı eyleme ilişkin açıklama yaptı.

Daha önce Çin soykırımına uğrayan Uygur Türklerini 'Uygur bölücüleri' olarak niteleyen, TSK'da irtica tehlikesinin olmadığını ileri süren, Boğaziçi protestolarına karşı eylem yapan ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a destek veren Türkiye Gençlik Birliği, dün "Sarayburnu'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik!" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bunun ardından TGB'den yapılan açıklamada "Sarayburnu’nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik… ABD’nin kaos planlarına, Amerika’nın taşeronları FETÖ ve PKK’ya, Türkiye’yi kuşatmak isteyen üslerine, on düvele karşı, mazlum milletlerin katili, yenilen ABD’ye bir kez daha çuvalımızı geçirdik" denilmişti.

Türkiye Gençlik Birliği mensubu şahısların saldırdığı ve başına çuval geçirdiği kişinin sivil olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "'Liman Ziyareti' kapsamında ilimize gelen ABD Deniz Kuvvetlerine ait Askeri Gemide görevli sivil bir personelin şehir gezisi sırasında başına çuval geçirme girişiminde bulunan 17 şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Perinçek'in TGB'sinin Başına Çuval Geçirdiği Kişi Sivil Çıktı