Petrol Fiyatları Son 5 Ayın En Düşük Seviyesinde

TAKİP ET

Çin virüsü petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Çin virüsü salgını nedeniyle son yılların en düşük seviyelerine gerileyen küresel petrol fiyatları bugün yüzde 1 azalarak son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avrupa ve ABD'deki Çin virüsü vakalarındaki artışın yakıt tüketimine zarar verebileceğine dair artan endişeler nedeniyle son 3 gündür değer kaybeden Brent ham petrolünün varil fiyatı 37.14 doları gördü.

Son aylardaki gelişmelerin ardından OPEC ülkeleri ve Rusya'nın Libya'daki petrol üretim miktarının artmasıyla birlikte 2021'in Ocak ayında bir toplantı gerçekleştireceği ve toplamda günlük üretimi 2 milyon varil artıracağı belirtildi.

Dünyada petrol üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Suudi Arabistan ve Rusya, Çin virüsü salgınında günlük üretimi 7.7 milyon varil azaltmıştı. İki ülkenin 2021 yılında da bu kararına uyacağı ve üretimi düşük tutacağı bekleniliyor.

ABD'de Çin virüsü salgını sonrasında düşen petrol tüketimi kademeli bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. Ancak AB ülkelerinde artan vaka sayıları Belçika, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde tekrardan salgına yönelik tedbirlerin uygulanmasına neden oldu. Alınan tedbirlerle beraber AB üye ülkelerinde petrol tüketiminde bir artış beklenmiyor.

petrol çin virüsü salgın brent abd rusya suudi arabistan ab opec