Piyasalarda Son Durum: ABD'de Yeni İflaslar Yolda

TAKİP ET

ABD bankacılık sektörü üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor.

ABD bankacılık sektörü üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor. Üç iflastan sonra yeni iflaslar da yolda. KBW bankacılık endeksi Şubat ayına göre yüzde 37 aşağıda işlem görüyor. 

ECB toplantısında piyasaları şaşırtacak bir sürpriz olmadı. 25 baz puanlık faiz artışı yapıldı. Piyasada faiz artışlarının devam etmesi ve enflasyonla mücadelenin bitmediğinin altı çizildi.

EURUSD tarafında dün 1.1015 seviyesine kadar çekilme yaşandı bugün tekrardan 1.1034'lere toparlandı yukarı hedefim sürüyor 1.1230 ana hedefim.

Bankacılık sorunları devam ederken FED'in 25 baz puanlık faiz artışı sonrası bekle gör stratejisine geçmesi kıymetli madenlere alımların güçlenmesini sağladı. Ons altın tarafında yeni bir zirveye doğru ilerliyoruz. 2070 üzeri alımlar hızlanacaktır.

Gümüş tarafında FED sonrası alımlar geldi. 26.30 üzeri 26.90 seviyesine yükselecektir. Asıl güçlenme 27 seviyesinin üstünde olacaktır. Petrol tarafında resesyon beklentileri küçük alım tepkilerine dahi izin vermiyor.

WTI Haziran vadede bugün küçük bir 72.15 denemesi görebiliriz. Alıcı iştahı düşük olduğu için short fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Yurt içine geldiğimizde çarşı interbank kur spreadi tekrardan %4,5 seviyelerine geldi. Borsa tarafında yükselişler short fırsatı olmaya devam ediyor.

4470 üstü haftalık kapanış toparlanma için güzel olacaktır. Bugün ABD tarımdışı istihdam gelecek. Ben beklentinin altında gelmesini bekliyorum.

Pozisyonlarınıza dikkat edin bol kazançlar.

Serhat Başkurt

abd piyasalar piyasalarda son durum borsa borsa istanbul abd borsası Piyasalar