PKK'nın Türk Köyüne Saldırısını Paylaşan Güney Azerbaycanlı Aktiviste Hapis Cezası

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütünün saldırısını yayımladığı için Güney Azerbaycanlı aktiviste hapis ve kırbaç cezası verildi.

Geçtiğimiz yıl Güney Azerbaycan'ın Sulduz kentine bağlı Saksıtepe köyünde Türklerin evlerini basmış, 15 Türk aile köyden kaçmak zorunda kalmıştı.

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın aktardığına göre olayların videosunu paylaşan Güney Azerbaycan Türkü aktivist Hüccet İsmetzade'ye İran 2. Ceza Mahkemesi 101. Şubesi tarafından 2 yıl 6 ay hapis ve 50 kırbaç cezası verildi.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Sulduz'a bağlı Saksıtepe köyüne Kürtçü terör örgütü saldırı düzenlemiş ve birçok aile evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Kürtlerin Sulduz'da Yaptığı Türk Katliamları: Molla Rejimi Sadece İzliyor

20 Nisan 1979'da Kürtçü teröristler Azerbaycan Türklerini Sulduz'da hedef almış, 10 gün boyunca süren katliamda 2 bini aşkın Türk vahşice katledilmişti.

Ezici çoğunluğu Türk olan Sulduz yöresinin demografik yapısını değiştirmek kastı taşıyan bu terör saldırıları karşısında İran'ın faşist molla rejimi sadece izlemekle yetinmiş, saldırılara ancak 10 gün sonra müdahale etmişti.

Molla Rejiminin Türk Düşmanlığı

İran'ın Güney Azerbaycan'ın Türk varlığına yönelik yok etme gayesi taşıyan ayrımcı politikaları, uzun yıllardır Güney Azerbaycan Türkleri tarafından protesto ediliyor.

Bağımsızlıkları için mücadele eden Güney Azerbaycan Türklerinin dillerini ve kültürlerini boğmak isteyen faşist molla rejimi, Güney Azerbaycan'daki Türkçe coğrafi bölge adlarını dahi değiştiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Arap nüfus yoğunluklu olan Ahvaz bölgesinde de su sorunu nedeniyle başlayan protestolar yayılmış ve Güney Azerbaycan Türklerinden de protestolara destek çağrısı gelmişti.

kürtçü terör örgütü pkk türk köyüne saldırısını paylaşan güney azerbaycanlı aktivist hüccet esmazade hapis cezası kırbaç hüccet ismetzade hojjat esmatzadeh