Profilo İflas Etti

TAKİP ET

Profilo Holding AŞ. ve Profilo Sanayi AŞ. iflas etti.

İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada alınan kararla, mazisi 1950'li yıllara dayanan Türkiye'nin köklü şirketlerinden Profilo tarihe karıştı.

Profilo kurucusu Jak Kamhi ile yakın bir ilişkisi bulunan ünlü avukat Sümer Altay, vekalet ücretinin ödenmemesi gerekçesiyle Profilo Grubu şirketleriyle karşı karşıya gelmiş ve ilgili dosyadan uzaklaştırılmıştı. Bu ücretin ödenmesi için girişimleri başarısız olan Altay 2,5 milyon liralık alacağının ödenmesi için Profilo Holding AŞ. ve Profilo Sanayi Ticaret AŞ.'ye iflas davası açtı.

Altay'ın başvurusu üzerine İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada verilen depo kararını uygulamayarak ödemeyi yapmayan Profilo için geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirilen duruşmada Altay'ın avukatları borcun ödenmemesini gerekçe göstererek davalıların ayrı ayrı iflasına karar verilmesini talep etti.

11 Kasım günü saat 13.40'da kararını veren mahkeme 104 milyon lira sermayeli Profilo Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 65 milyon lira sermayeli Profilo Holding AŞ. iflasına hükmetti.

Profilo Holding AŞ. ve Profilo Sanayi AŞ. iflas etti