Putin: Dış Güçler Navalny'i Ekonomik Durumun İyi Olmadığı Bugünlerde Bize Karşı Kullanıyor

TAKİP ET

Putin, bazı güçlerin ekonomik durumun iyi olmadığı bugünlerde Navalny'i kendilerine karşı kullandıklarını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede muhalif lider Navalny öncülüğünde devam eden protestolar hakkında konuştu. Aleksey Navalny'den "figuran" şeklinde bahseden Putin, bazı güçlerin Navalny’ı ülkesinde özellikle sosyo-ekonomik durumun iyi olmadığı bugünlerde kendilerine karşı kullandığını savundu.

"Tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da gelir düzeyi dahil içinde yaşadıkları koşullarla ilgili olarak insanların yorgun, hoşnutsuz ve öfkesinin birikmiş olduğu bir zamanda bu figüranı kullanıyorlar" diyen Putin; Avrupa, ABD ve diğer ülkelerde de karşı güçler tarafından bu olumsuz şartların kullanıldığına dikkati çekti. Rusya'nın geliştirdiği yeni tip Çin Virüsü aşısının ve yeni silahların Batı'yı öfkelendirdiğini iddia eden Putin, "Batı, Rusya'ya karşı çevreleme politikası uyguluyor. Bu yüzden potansiyel düşmanlar, kendi çıkarları için iktidar hırsı olan figüranları Rusya'ya karşı kullanıyor" dedi. 

"Eski Sovyet Ülkeleri Üzerinde Rusya'nın Etkisi Artıyor"

Göreve geldiği süre boyunca eski Sovyet ülkeleri üzerinde Rusya'nın etkisinin arttığına dikkat çeken Putin, bu durumun Batı'da endişe yarattığını söyledi. Putin "Ne olursa olsun, tüm zorluklarla birlikte eski Sovyet ülkelerinde etkimiz artıyor. Sovyetler Birliği dağılırken tüm sonuçlarıyla birlikte bağımsız devletlerin oluşumunu anlamalıydılar" ifadelerini kullandı. 

putin bazı güçler navalny ekonomik problem dış güçler bize karşı kullanıyor figüran batı abd avrupa putin açıklama