Rakamlara İşkencede Zirvedeyiz: 'İşsizlik Son 3 Yılın En Düşük Seviyesinde'

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, işsizliğin son üç yılın en düşük seviyesine indiğini iddia etti.

"Ekonomimizin yakaladığı ivmenin istihdamdaki yansımalarını da net bir şekilde görmeye başladık" diyen Ticaret Bakanı Muş, "Buna göre Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10,6 ile son üç yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumdadır" diye konuştu.

"Bu vizyon doğrultusunda ihracatın ekonomik büyümemizin lokomotifi olmaya devam ederek 2021 yılı ilk yarısında güçlü bir performans sergilemesi bizi daha teşvik etmektedir. Böyle kati bir dönemde ihracatımızı 2021 yılı ilk 7 ayı itibarıyla geçtiğimiz yıla oranla yüzde 35 artışla 121.4 Milyar dolar seviyesine taşımış bulunuyoruz" diyen "Son 12 aylık ihracat değerimiz ise 201.5 milyar dolara ulaşarak yeni bir cumhuriyet rekoruna imza atmıştır. Temmuzda yıllık bazda ilk kez 200 milyar dolar sınırını aşan ihracat dünya mal ihracatındaki payını da bu yıl ilk kez yüzde 1’in üzerine taşımış durumdadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Muş'un şaşırtıcı açıklamalarının tam aksine Genel İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen genç işsizlik araştırmasında Türkiye'de genç işsizlik oranı yüzde 30,6 olarak (3 milyon 620 bin kişi) olarak ölçülmüştü.

Gençlere istihdam sağlamayan ekonomi politikaları nedeniyle gençlerin iş bulma ümidinin oldukça azaldığı tespit edilen araştırmada 2020 yılında 1 milyon 73 bin genç iş bulabileceğine yönelik inancını yitirerek iş aramayı bıraktığı belirlendi.

İŞKUR'a başvuran bir milyondan fazla Türk gencinin yalnızca yüzde 3,3'ü işe yerleştirildi.

Rakamlara İşkencenin İtirafı 'İşsizlik Son 3 Yılın En Düşük Seviyesinde'