Ramazan Gelmeden Pideye Yeni Zamlar Yolda

TAKİP ET

Ramazan gelmeden pideye yeni zamların geleceği belirtiliyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" şeklindeki fantastik ekonomi teorisini hayata geçirmesiyle alt üst olan Türk ekonomisi, hemen her kalemde ardı arkası kesilmeden gelen zamlarla sarsılmaya devam ediyor.

İzmir'de Bakliyat Kuyruğu: 'Bittik'

Akaryakıta gelen zamları takiben gelen toplu taşıma zamları, vatandaşları toplu taşımaya dahi binemez hale getirirken en temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artış devam ediyor. 

Zamlar Nedeniyle Vatandaş Toplu Taşımaya Binemez Oldu: 'Sonumuz İyi Değil'


Kısa bir süre önce Ramazan pidesi fiyatlarına zam geldiği bildirilmiş, yumurtasız susamsız pidenin 6 liradan satılacağı açıklanmıştı. 

Ramazan Pidesi Küçültüldü ve Zamlandı


Konuya ilişkin Sözcü'ye konuşan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, fırınların maliyet artışlarını karşılayamaz hale gelmesi nedeniyle ürün gram ve fiyatlarını kafalarına göre belirlemeye başladıklarını açıkladı. 

330 gramlık pidenin 6 liraya satılması kararına çok sayıda fırının uymayacağını belirten Kolivar, 400 gramlık pidenin de semtler arası değişen fiyatlarla 7 buçuk lira ile 10 lira arasından satılacağını söyledi.

Kolivar, bu Ramazan geçmiş Ramazanlara göre çok daha az satış olacağını öngörüyor. 

İBB Ramazan Pidesini Yarı Fiyatından Satacak

AKP'li Elitaş'tan Ramazan Pidesi Zammı Yorumu: Pide Hemen Bayatlar, Ekmek Bayatlamaz

ramazan gelmeden pideye yeni zamlar yolda zam cihan kolivar fırıncılar istanbul