Reuters: TCMB Başkanı, Türkiye'nin İki Ülkeyle Swap Anlaşması Yapmaya Yakın Olduğunu Söyledi

TAKİP ET

Reuters, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun, banka yöneticilerine Türkiye'nin iki ülkeyle swap anlaşması yapmaya yakın olduğunu söyledi.

Reuters haber ajansı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçtiğimiz gün bir araya geldiği Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi banka yöneticilerine, swap anlaşması için dört ülkeyle görüşmeler yapıldığını bildirdiğini aktardı.

Reuters'ın adlarını açıklamadığı ve toplantıya katılan iki banka yöneticisine dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin bu dört ülkeden ikisiyle anlaşma yapmaya yakın olduğunu belirtildi.

Banka yöneticileri, Kavcıoğlu'nun TCMB'nin hangi ülkelerle anlaşmaya yakın olduğunu söylemediğini ifade etti.

Kavcıoğlu'nun toplantıda; TCMB'nin döviz rezervlerinin güçlendirilmesi hedefine bağlı olduğunu, sıkı para politikasının muhafaza edileceğini, Türk Lirası'nın korunması için gerekli adımların atılacağını ve bunun için gerekirse bazı para politikalarının değiştirileceğini söylediği aktarıldı.

şahap kavcıoğlu tcmb mb merkez bankası türkiye cumhuriyet merkez bankası başkanı iki ülkeyle swap anlaşması türkiye yakın reuters aktardı tbb türkiye bankalar birliği banka yöneticileri söyledi dedi dört ülke