Rus Diktatörü Putin Çuvalladı: Üst Düzey 'İntiharlar' Başladı

TAKİP ET

Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'yı işgal girişiminde çuvallaması üzerine üst düzey "intiharlar" başladı.

Rusya merkezli yayın yapan 47news'ün haberine göre Rusya'nın en büyük doğal gaz firması olan Gazprom'un finansal direktörü Alexander Tyulakov "intihar" etti. 

25 Şubat sabahı erken saatlerde Leningrad, Vyborg, Leninkoye'den polise bir intihar ihbarında bulunuldu. Rubinovaya Caddesi'nde bir adamın intihar ettiğine ilişkin ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, evin garajında bir kişiyi kendisini asmış vaziyette buldu.

Ayrıca cesedin yanında bir not bulunduğu belirtiliyor. Polis ölen kişinin Gazprom yöneticisi 61 yaşındaki Alexander Tyulakov olduğunu tespit etti. Gazprom iştiraki olan ve akaryakıt ihracatı ve nakliyesi ile ilgilinen Gazprom Transgaz firmasının yönetici pozisyonunda görev yapan Tyulakov'un ölümüne ilişkin Gazprom'dan bir açıklama gelmedi. Bir ay önce yine Leninskoye'de Gazprom yöneticisi Leonid Shulman da intihar etmişti.

Rusya, diktatör Putin'e muhalefet eden ya da Putin'in memnun olmayacağı işler yapan isimlerin ani intiharlarıyla maruf bir ülke. Daha önce de ülkede Putin muhalifi gazeteciler kimliği bilinmeyen kişilerle yoğun boğuşmalardan sonra kendilerini evlerinin camlarından atarak intihar etmişti. 

Putin'i Eleştiren Rus Gazeteci Camdan Düşerek Öldü

 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı

rus rusya diktatörü putin ukrayna çuvalladı gazprom intihar