Rus Diktatörü Putin: Ukrayna'yla Üst Düzey Görüşme Yapmaya Hazırız

TAKİP ET

Çin, Rusya'ya Ukrayna'yla müzakere masasına oturma çağrısı yaptı.

Çin diktatörü Xi Jinping, Rus diktatörü Putin'le yaptığı görüşmede Putin'i Ukrayna ile müzakere masasına oturmaya çağırdı. 

Çin Komünist Partisi medyasının verdiği bilgilere göre bugün Rus diktatörü Putin'le görüşen Çin diktatörü Xi, Ukrayna krizinin çözülmesi gerektiğini ve Ukrayna'nın doğusundaki durumun hızlı bir şekilde değiştiğini belirterek "Rusya ve Ukrayna'nın bu sorunu müzakere yoluyla çözmesini desteklediğini" söyledi.

Xi görüşmede "Soğuk Savaş zihniyetini terk etmenin, tüm ülkelerin makul güvenlik endişelerine önem vermenin ve saygı duymanın ve müzakereler yoluyla dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik mekanizması oluşturmanın önemli olduğunu" belirtirken diktatör Putin ise Rusya'nın güvenlik endişelerinin karşılanmadığına ilişkin iddialarını yineledi. Putin'in Xi'ye "Ukrayna ile üst düzey görüşmeler yapmaya hazır olduğunu" açıkladı.

Ukrayna sınırlarına yaklaşık 200 bin kişilik askeri kuvvet yığan Rusya, haftalardır Ukrayna'ya saldırmayacaklarını söylemesine rağmen bu ülkeye topyekün bir taarruz emri verdi. Birçok farklı yönden Ukrayna'ya saldıran Rus ordusu, sivil-asker ayrımı yapmaksızın tüm hedefleri vuruyor. Rusların Ukrayna'yı işgaline ilişkin tüm sıcak bilgileri TamgaTürk'ün canlı blogundan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı

rusya ukrayna çin putin xi jinping diktatörü görüşme müzakere