Rus İstilasına Hazırlanan Ukrayna'da Bile Enflasyon Türkiye'nin Yarısı

TAKİP ET

Türkiye'deki enflasyon ile yurt dışındaki enflasyon oranları arasındaki fark, Türkiye'nin düştüğü ekonomik buhranın boyutunu gözler önüne serdi.

(Görsel: Twitter - @turkificated) Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tek adam yönetiminde tarihinin en derin ekonomik krizlerinden biri ile boğuşuyor.

Verilerinin manipüle edildiği ortaya çıkan TÜİK'in yayımladığı rakamlara göre bile Türkiye,, yıllık yüzde 21,31'lik bir enflasyon ile boğuşuyor. Bağımsız bir araştırma grubu olan ENAGrup'un yayımladığı verilere göre ise yıllık enflasyon yüzde 58,65 oranında.

Alın Size TÜİK'in Enflasyonu: Peynirin Fiyatı 4 Ayda 1,86 Kuruş Artmış


Kasım Ayı Enflasyonu Açıklandı: Çelişkili Veriler Sonrası Dolar Zirvede


Buna karşın kötü yönetimi ile Türkiye'yi derin bir ekonomik krize sokan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, krizi inkâr ediyor. Ekim ayında yaptığı bir konuşmada Erdoğan, "Amerika'nın, İngiltere'nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya'da kuyruklar, Fransa'da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye'de böyle bir sorun yok" demişti.

Ancak dünya ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye, TÜİK rakamlarıyla bile dünyanın en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Odatv'nin BBC ve Euronews'ten aktardığı rakamlara göre Türkiye'deki yüzde 21,31'lik enflasyon oranına en yakın enflasyonu yaşayan ülke yüzde 10,9 ile Ukrayna. Yani geride bıraktığımız 7 yılı savaşla ve toprak kayıplarıyla geçiren, Ocak 2022'de Rus istilası bekleyen Ukrayna bile TÜİK'in rakamlarına göre bile ancak Türkiye'nin yarısı oranında enflasyon yaşıyor.

Bunun yanı sıra Belarus yüzde 10,5, Moldova yüzde 8,8, ABD yüzde 6,8, Bulgaristan yüzde 6, İspanya yüzde 5,6, Almanya yüzde 5,2, İtalya yüzde 3,8, Hollanda yüzde 3,4, Fransa yüzde 2,8, İsviçre yüzde 1,4'lük enflasyon oranları ile karşı karşıya.