Rus Milletvekili: Nazarbayev'den Memnun Olmayanların Karılarına Tecavüz Edilmeli

TAKİP ET

Rusya Devlet Duması Milletvekili Oleg Matveychev, Rusların Nazarbayev sevgisini en iğrenç şekilde ortaya koydu.

Rusya Devlet Duması Milletvekili Oleg Matveychev, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla Rusların diktatör Nursultan Nazarbayev sevgisini bir kez daha ve en iğrenç biçimde ortaya koydu.

Oleg Matveychev paylaşımında Almatı'daki Nazarbayev'den memnun olmayan iş adamları hakkında "Acı çekmeliler, soyulmalılar, karılarına tecavüz edilmeli, kıçlarına selfie çubuğu sokulmalı" gibi ifadeler kullandı.



Eski Kazakistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin I. Sekreteri olarak görev yapan Nursultan Nazarbayev'in Ruslarla ilişkileri çok sıcaktı.

Gelişen protestolarla birlikte Nursultan Nazarbayev Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevini bıraktı ve ailesi ile birlikte Kazakistan'ı terk etti. Nazarbayev ailesinden ülkede yalnızca Nursultan Nazarbayev'in kardeşi Bolat Nazarbayev kaldı. 

Nazarbayev'in görevi devrettiği kişi ise Sovyetler Birliği'nin Pekin I. Sekreteri olarak görev yapmış olan diktatör Kasım Cömert Tokayev. Tokayev de diktayı protesto eden sivillere "terörist" diyerek ülkesine Rus ordusunu davet etti. 

Nazarbayev Ailesi Kazakistan'ı Terk Etti


Son 4 Günde Kazakistan'da Neler Yaşandı?

oleg matveichev duma kazakistan rusya nazarbayev