Rus Muhalifler Bu Akşam Savaşa Karşı Meydanlara Çıkıyor

TAKİP ET

Rus muhalifler bu akşam saat 19.00'da savaşa karşı meydanlara çıkacak.

Rusya, Ukrayna'yı işgale başladı. Sivil yerleşim yerlerini vuran Rus ordusuna ait 4 tank, 7 uçak, 1 helikopter ve birçok askerinin imha edildiği bildirildi. Savaşa ilişkin en güncel bilgileri canlı blogumuzdan takip edebilirsiniz. 

Canlı Blog: Rusya-Ukrayna Savaşı


Rus muhalifler, Putin rejiminin işgalci politikalarını protesto etmek ve Ukrayna'ya saldırıların durdurulması talebiyle saat 19.00'da şehirlerin meydanlarına inerek mitingler gerçekleştirecek.

Putin rejiminin savaş karşıtı protestolardan korkarak Kızıl Meydan'a girişleri kapattığı bildirildi.

Muratov: Utanç İçindeyiz

Novaya Gazeta'nın Nobel Barış Ödüllü Yazı İşleri Müdürü Dmitriy Muratov, gazete çalışanlarının sabah erken saatlerde yazı işleri ofisinde toplandığını belirterek "Acı içindeyiz" dedi. Rusya'nın Putin'in emriyle Ukrayna'ya savaş açtığını belirten Muratov, "Bu nedenle keder ve utanç içindeyiz" diye konuştu.

"Putin elinde, pahalı bir arabanın anahtarlığı gibi 'nükleer düğmeyi' sallıyor. Bir sonraki adım nükleer salvo mu?" diye soran Muratov, "Vladimir Putin'in misilleme ile ilgili sözlerini başka türlü yorumlayamıyorum. Ancak Novaya Gazeta'nın bu sayısını (Cuma günü çıkacak) Ukraynaca ve Rusça olmak üzere iki dilde yayınlayacağız. Çünkü Ukrayna'yı düşman, Ukrayna dilini düşmanın dili olarak tanımıyoruz. Ve bunu asla kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

rus muhalifler meydanlara çıkıyor rusya