Rusçu Yayınlarıyla Bilinen Tele1'e Yayın Durdurma Cezası

TAKİP ET

RTÜK, Rus propagandasıyla bilinen Tele1'e 3 gün yayın durdurma cezası verdi. Benzer bir ceza verilmesi halinde Tele1 tamamen kapatılacak.

Rus propagandasıyla bilinen Tele1'e RTÜK tarafından 3 gün yayın durdurma cezası verildi.

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, cezanın gerekçesinin Tele1'in yayımladığı, TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet ve imam hatiplerle ilgili açıklaması olduğunu açıkladı.

Yayın durdurma cezasının kanal kapatma cezasından önceki son adım olduğunu hatırlatan Konuralp, "Şubat 2023’e kadar benzer bir ceza alması halinde, TELE1 RTÜK eliyle kapatılacak" diye konuştu.

Okan Konuralp açıklamasında "Kadıgil’in sözleri şüphesiz ifade ve basın özgürlüğünün güvencesi altındadır. Bu hukuki gerçeğe rağmen alınan karar, Ebubekir Şahin’e verilen talimatların sonucudur. Toplumu bu cezalarla susturabileceklerini sanmaları ise çaresizliklerindendir. Başaramayacaklar, biliyorlar. Sayın Ali Bardakoğlu örneğinde olduğu gibi, Diyanet 100 yıllık geçmişinin büyük bir bölümünde kurucusu Atatürk’ün idealleri doğrultusunda faaliyet göstermiştir; yeniden gösterir. Tarih de Ali Erbaş ve benzerlerini değil, Sayın Bardakoğlu gibi isimleri anımsar" ifadelerini kullandı.

Enver Aysever: Komünist Olduğumuz İçin Tele1'i Kapatmak İstiyorlar

Tele1'deki Gündeme Not programında konuşan Enver Aysever, "İşte bu fotoğraf için, işçinin, emekçinin, alın terinin, sınıf bilincinin yanında olduğumuz için; o insanların haklarını bazen kendilerine rağmen savunduğumuz için bizi kapatmak istiyorlar. Burada yüksek sesle 'Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan yurtseverdir. Kaypakkaya'dan tutun Mahir'e kadar bu insanlar yurtseverdir. Nazımların geleneğidir. 12 Eylülcüler faşisttir. Erdallar bizimdir. İşçi sınıfı bizimdir' dediğimiz için bizi kapatıyorlar" ifadelerini kullandı.

TamgaTürk'ün Tele1 ve Rusçu yayınlarına ilişkin ayrıntılı dosya haberini okumak için tıklayınız:

Muhammed Âkif'in Özel Haberi | Türkiye'deki Rus Propagandacıları Dosyası, İkinci Sayfa: Tele1

rusçu rus yayınlarıyla bilinen tele1 yayın durdurma cezası enver aysever merdan yanardağ