Saatlik Asgari Ücret 1 Doların Altına Düştü

TAKİP ET

Türk lirasının süratle erimesiyle birlikte saatlik asgari ücret 1 doların altına indi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısı altında öngörülemez bir tavır alan Merkez Bankası'nın arka arkaya faiz indirimi kararları almasıyla birlikte Türk lirası büyük bir güven sorunu yaşıyor. Güne 11,40 seviyesinden başlayan dolar kuru, 13,48 seviyesine ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. Euro kuru ise 15 lira seviyesini aştı.

Liranın değerinin düşüşü ile birlikte asgari ücretin dolar karşılığı 228 dolara ve 185 euroya kadar indi ve saatlik asgari ücret 1 doların altına indi. Türk asgari ücretli günlük olarak artık ortalama 7,6 dolar kazanabiliyor.

AKP Dış Yardıma Muhtaç

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankası'nın öngörülemez tavrı ve aldığı faiz indirimi kararlarıyla birlikte Türk lirasının serbest düşüşe geçmesi nedeniyle Türk milleti ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Dış yardıma muhtaç olan hükümetin imdadına Birleşik Arap Emirlikleri'nin yetişeceği ve yarın Ankara'ya gelecek olan BAE Veliaht Prensi Al Nahyan'ın Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapmayı kabul ettiği ileri sürüldü.

AKP'li Vekillerden Vatandaşa 'Soğan ve Biber' Önerileri

Vatandaş zor günler geçirmesine karşın AKP'li vekiller vatandaşlara tasarruf, kemer sııkma önerilerini sıklaştırdı. AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Normal şartlarda ayda bir kilo, iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız" demiş, "Biber alacağız, üç tane alırız bir kilo alacağımıza. Bunlara, bu fırsatçılara tefecilere, bu fırsatı vermeyelim derim ben" ifadelerini kullanırken AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu İçişleri Bakanlığı 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde "Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

CHP ve İYİ Parti'den Olağanüstü Hamleler Geldi: Erdoğan Kavcıoğlu İle Görüştü

Türk lirasında yaşanan müthiş değer kaybı karşısında programlarını iptal eden İYİ Parti ve CHP liderleri, acil kararlar aldı. Akşener, partisinin genel merkezinde ekonomi kurmaylarını toplarken 18.00'da basın toplantısı düzenleneceği duyuruldu. CHP MYK'si ise yarın acil gündemli olarak toplanacak. Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın ise İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşeceği öğrenildi.