Sabah Gazetesi: Asgari Ücret 5 Bin TL'yi Geçecek

TAKİP ET

Sabah gazetesinin haberine göre asgari ücret Temmuz zammıyla 5 bin lirayı geçecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" şeklindeki fantastik ekonomi teorisini tek adam rejimiyle Merkez Bankası'na dayatmasıyla birlikte Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, beraberinde korkunç bir enflasyon getirdi.

Dolar kurunun 17 lirayı yeniden aşmasıyla birlikte enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda TÜİK'e göre yüzde 73,50, ENAGrup'a göre yüzde 160,76 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz yılın sonunda asgari ücrete yaklaşık yüzde 50'lik bir zam yapılmıştı. Fakat tarihi bir seviyeye ulaşan enflasyon nedeniyle vatandaşların alım gücü süratle eridi ve yeniden zam beklentisi oluştu. 

TÜİK ve ENAGrup Enflasyon Rakamlarını Açıkladı: İki Katından Daha Fazla


Sabah gazetesinin haberine göre önümüzdeki ay yapılacak ara zamla birlikte asgari ücret yüzde 10-20 aralığında bir artışla brüt 6 bin 4 liraya ulaşacak ve net olarak 5 bin lirayı aşacak.

Yapılacak ara zamla birlikte işverenlere prim desteği yapılacağı ve bu tutarın da asgari ücrete ekleneceği belirtiliyor. Yılbaşında yapılan zamda asgari ücretteki gelir vergisi kaldırılmıştı. Halihazırda asgari ücrette bulunan 760 liralık prim kesintisinin kaldırılarak yapılacak zammın işverene yük olmamasının sağlanacağı belirtiliyor.

sabah gazetesi asgari ücret 5 bin tl geçecek zam