Sabah Yazarından Faiz Kararı Eleştirisi: Ya Tutarsa?

TAKİP ET

Sabah yazarı Dilek Güngör, Merkez Bankası'nın faiz kararını "Nasreddin Hoca" göndermesi ile eleştirdi.

Merkez Bankası'nın aldığı 200 baz puan faiz indirimi kararıyla birlikte dolar, lira karşısında 9,50'yi aşarak tarihi bir rekor kırmıştı.

Merkez Bankası'nın kararını eleştiren Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, kararın akılsızlıkla değil bilinçli bir tercih olduğunu düşündüğünü belirtti.

Döviz kurunun yükselişi ile birlikte fiyatlara zam gelmesini beklediğini beliren Güngör, "TL değersizleştikçe fakirleşiyoruz. Kurun enflasyona yansıması da elbette olacak. Sadece enflasyona da değil birçok ürüne anında zam gelecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ihracatçı, inşaatçı ve sanayicilerden ibaret olmadığını belirten Güngör, "TL değersizleştikçe fakirleşiyoruz. Kurun enflasyona yansıması da elbette olacak. Sadece enflasyona da değil birçok ürüne anında zam gelecek. Hayat pahalılığı asgari ücret başta olmak üzere emekli ve dar gelirlilerin belini daha da bükecek. Bunun için de önümüzdeki günlerde bütçedeki marjların açılması beklenebilir. Yani ücretli kesimin enflasyona ezdirilmemesi için ücretlerin artırılması... İlerleyen günlerde Körfez ülkelerinden gelecek bir kaynak girişiyle kurun tansiyonunun düşürülmesi de gündeme gelebilir" dedi.

"Velhasıl, aslında olan biteni bazen Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmak fıkrasındaki gibi yorumluyorum. Bilirsiniz..." diyen Güngör yazısında "Hoca elinde yoğurt mayası bakracıyla göle gidiyor. Göle kaşık kaşık maya çalıyor. Köylüler 'Hayırdır Hocam?' diye soruyor. Hoca da 'Göle maya çalıyorum' cevabını veriyor. Köylüler 'İlahi hocam hiç göle maya çalmakla göl maya tutar mı?' dediğinde ise 'Ya tutarsa...' cevabını veriyor. Öyle ya... Göle maya tutmadı ama burada ya tutarsa..." ifadelerine yer verdi.

Sabah Yazarından Faiz Kararı Eleştirisi Ya Tutarsa?