'Şakkadanak' Batırel: 50 Milyar Dolarlık Bir Fon Bütün Hesapları Bozar

TAKİP ET

Her dediği yanlış çıkan "Şakkadanak" ekonomist Necmettin Batırel, ilginç bir yazı kaleme aldı.

Türkiye gazetesindeki köşesinde yayımlanan yazısında "Döviz kurları sürekli yükseliyor. Sağlıksız bir fiyat hareketi var. Piyasada ciddi alıcı yok. Ama bu artış tüm fiyatların yukarı gitmesine yol açıyor. Morallerle birlikte dengeler de bozuluyor. Peki, bu tablo nasıl düzelecek?" diye soran Batırel, Merkez Bankasının 1 milyar dolarlık müdahalesi sonrasında gevşeyen piyasanın Londra piyasasının desteğiyle tekrar ayağa kalktığını iddia etti.

Türk bankalarının Londra piyasasına Türk lirası akışını kesmeleri gerektiğini belirten Batırel, "Böylece düşük faizle TL borçlanıp döviz almaları kesinlikle engellenmeli. Cumhurbaşkanının faizleri sürekli düşük tutacağız sözünden sonra büyük bir kur savaşı başladı. Amaç, Türk lirasını eriterek uygulanan faiz politikasının sonuç vermediğini göstererek Erdoğan'ı halkın gözünde küçük düşürmek" dedi.

50 Milyar Dolarlık Bir Fon Bütün Hesapları Bozar: Çil Yavrusu Gibi Dağılırlar

"Hükûmet piyasaları çok yakından izliyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Cumhurbaşkanı 6-7 Aralık’ta Katar’ı, şubat başında da BAE’yi ziyaret edecek. Bu ülkelerden sağlanacak, 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu gibi dağılırlar. Erdoğan usta bir satranç oyuncusu gibi her zaman 4-5 hamle sonrasını düşünerek karar alır" diyen Batırel, "Bugüne kadar kendine güvenenleri hiç yanıltmadı. Hep doğruları yaptı. En zor gününde vatandaşının yanında yer aldı. Üç kuruşluk kur hareketine pabuç mu bırakacak? Hiç şüpheniz olmasın. Eğer faiz konusunda gemileri yakmışsa elinde çok önemli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır..." ifadelerini kullandı.

Necmettin Batırel: 2022'de Ekonomi Şahlanacak


Batırel'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

merkez bankası necmettin batırel şakkadanak 50 milyar dolar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar çill çil yavrusu gibi dağılırlar