Salihi'den Kürtçü Terör Uyarısı: Uyuşturucu ile Gençlerimizi Zehirlemekte

TAKİP ET

ITC lideri Salihi, genel olarak Türkmen varlığını hedef alan Kürtçü terörün 'Kerkük'te artan uyuşturucu ticareti ile' Türkmen gençleri zehirlemekte olduğu noktasında da önemli bir uyarıda bulundu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Askeri Bölge Sorumlusu Alattin Salihi’nin şehit edilmesinin 3. yılı anısına gerçekleştirilen törene katılım sağlayan ITC Başkanı Erşat Salihi, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Salihi, Türkmen vatandaşların yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağladığı törendeki konuşmasında Alattin Salihi'nin katili olan Kürtçü terör örgütü PKK'nın yarattığı son tehdide dikkat çekti.

"Önde gelen kadrolarımızı hedef almayı amaç edinen PKK, bu sefer de gençlerimizi uyuşturucu ile zehirlemektedirler. Kerkük’te artan uyuşturucu ticareti; Erbil, Süleymaniye, Raniye ve Kalar bölgeleri üzerinden yapılmaktadır" diye konuşan ITC Başkanı, Irak hükumetini de "Uluslararası çapta tanınmış bir terör örgütüne karşı mücadele, başta Irak’ın sorumluluğudur. Irak hükümeti, uyuşturucu ticareti gerçekleştiren PKK’ya karşı ciddi bir mücadele gerçekleştirmelidir" sözleriyle uyardı.

erşat salihi ırak türkmen cephesi ıtc pkk terör örgütü türkmeneli kerkük uyuşturucu