Şanlıurfa'da Servis Şoförlerinden Akaryakıt Zammı Protestosu

TAKİP ET

Arka arkaya gelen zamlarla servis sürücüleri zor duruma düştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız yönetiminde Türkiye, tarihinin en derin ekonomik buhranı ile karşı karşıya. Bir yıl içerisinde yüzde 50'den fazla değer kaybı yaşayan Türk lirası ve brent petrol fiyatlarında yaşanan artışla birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar "rutin" halini aldı.

Son günlerde arka arkaya zamlar gelirken enerji piyasası kaynakları, yeni zamların yolda olduğunu belirtiyor. Zamlardan kötü etkilenen servis sürücüleri, geçtiğimiz günlerde Kars'ta akaryakıt zamlarını protesto etmişti. 

Servis Şoförleri Akaryakıt Zamlarını Protesto Etti

Şanlıurfa'da Protesto

Öğrenci servisi sürücüleri Şanlıurfa'da da aynı sebeple bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi. Motorin fiyatlarının bir yıl içerisinde neredeyse üç kat zamlanması nedeniyle neredeyse iş bırakma noktasına geldiklerini belirten şirket sahiplerinden Halit Kaya, "İş bırakma sonrasında çalışanlarımıza cezai işlem uygulanıyor. 3-4 gün şoförler iş bıraktığında bizim teminatlarımız yanıyor. Teminatlarımız ve cezalar noktasında yapabileceğimiz bir şey yok, gücümüzü aştı. Aldığımız ihalenin tamamını veriyoruz. Üstüne de şoför arkadaşlar yüzde 400 oranında artan motorin zamlarına karşı haklı olarak iş bırakıyor. Bizim de onlara söyleyecek bir kelimemiz, savunacak tarafımız kalmadı" ifadelerini kullandı.

"Biz Taşıma Yapmayacağız"

Durumu vali ile görüşmek istediklerini belirten Kaya, pazartesi günü toplanan sürücülerin "Biz taşıma yapmayacağız" dediklerini belirterek "Bize net bir şekilde ‘motorin farkının ne kadar olduğunu söylemezseniz biz çalışmayacağız’ dediler. Geriye dönük bir ödeme olduğunu bize söylediler. Ama bu ödemenin çok az olduğu ve ne zaman ödeneceği konusunda net olarak bize bir tarih verilmedi. Bizim burada olmamız öğrencilerin, servis esnafının mağdur olmaması içindir. Bu işi alan müteahhit arkadaşlarım da hem teminat olarak, hem cezai men işlemi olarak mağdur olmaması içindir. Yetkililerden bu işin neticeye varmasını istiyoruz" diye konuştu.

şanlıurfa valiliği servis sürücüleri protesto halit kaya akaryakıt zamları