Seçime 4 Gün Kala Erdoğan Kamu İşçilerine Yüzde 45 Zam Yapıldığını Açıkladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçisi toplu sözleşme zam oranının bugün açıklanacağını duyurmuştu. Erdoğan, Son dakika açıklamasıyla 700 bin kamu işçisine %45 zam yapılacağını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklaması ile 700 bin kamu işçisine yüzde 45 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Yapılan yüzde 45'lik zam sonrası en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin TL'ye yükseldi.

Erdoğan,  Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında “Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz”  ifadeleri ile zammı duyurdu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde TÜRK-İŞ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen görüşmeler sonucunda zam oranı belirlendi. Daha önce Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamada zam oranının bugün açıklanacağı ifade edilmişti. Bu kapsamda 4-D kamu işçileri de %45 zam oranından faydalanacak.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Ülkemin menfaatlerini ve vicdanımı bir kenara koymadan hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024’te alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz.”

kamu işçisi kamu Zam kamu işçisine zam türk-iş çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı cumhurbaşkanı akpli cumhurbaşkanı erdoğan son dakika