Şeker Fiyatlarına Zam Bekleniyor

TAKİP ET

AKP iktidarının tarım ve ekonomi politikaları Türk milletinin belini bükmeye devam ediyor.

TürkŞeker 2022 yılı şeker pancarı alım fiyatını ton başına 800 lira olarak açıkladı.

TürkŞeker'in verdiği fiyatın ancak üretim maliyetini kurtaracağını belirten CHP'li Ömer Fethi Gürer, "Bu, şeker fiyatlarının 2022’de katlanacağı anlamına geliyor. Şekerin kilogram fiyatı 10 lirayı aşacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TürkŞeker’in 2022 ürünü şeker pancarı alım fiyatını 16 polar için ton başına 800 lira olarak açıkladı. Söz konusu alım fiyatı, 50 TL olan posa bedeli ve 25 TL olan kota tamamlama primi ile birlikte ton başına toplan 875 lira olacak.


Zam Döngüsünde Türkiye


AKP iktidarının ekonomi politikalarıyla başlayan zam döngüsü nedeniyle; gübre, tohum, elektrik ve mazota yeni zamlar geldiğinde üreticinin bu yıl şeker pancarı ekmekte zorlanacağını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çünkü pancar çiftçisi, girdi maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle para kazanamıyor. Bu, şeker fiyatlarının 2022’de katlanacağı anlamına geliyor. Şekerin kilogram fiyatı 10 lirayı aşacak. Bu durumda vatandaş da mağdur olacak” dedi.


Ancak Maliyeti Kurtarabilecek


Alım fiyatı geçen yıl 420 lira olan şeker pancarı üretiminde maliyetlerin 3 kata yakın oranda arttığını ifade eden CHP'li Gürer, desteklemelerle birlikte 875 lira olarak açıklanan 2022 alım fiyatının ancak maliyeti kurtarabileceğine vurgu yaptı.

şeker şeker fiyatları şekere zam şeker fiyatların zam