Şeref Oğuz: Türkiye Bir Pastırma Yazı Yaşıyor, Seçimden Sonra Buzul Çağı Geliyor

TAKİP ET

Ekonomist Şeref Oğuz, ekonominin durumuna ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Dr. Şeref Oğuz, Türkiye'nin ekonomik durumunun bir "pastırma yazı"nı andırdığını, seçimlerin ardından bir buzul çağı yaşanacağını söyledi.

Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında konuşan Dünya gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, "Paralize olmuş durumdayız. Bu akıl ne zaman başa gelir? Ekonomide hatadan geri dönülmez nokta diye bir şey yoktur. Hatadan ne zaman döneceğin sana maliyetini söyler" dedi.

Türkiye'nin aklının başına seçimlerden sonra geleceğini belirten Dr. Oğuz, "Seçime kadar enflasyonu konuşacağız ama seçimden sonra bambaşka bir şey olacak. Şu anda bir bahar havası, bir pastırma yazı yaşanıyor Türkiye'de. Ama seçimden sonra bir buzul çağı geliyor" ifadelerini kullandı.

"Tek Haneli Faizi Üç Hanelere Çıkaracaksın, Ölüm Diyeti Uygulayacaksın"

Yaklaşan "buzul çağı"nın iktidara gelecek olan ittifakla ilgisi olmadığını belirten Oğuz, "Bunun artık kimin geleceğiyle ilgisi kalmadı. Siz gemiye bu kadar su aldırırsanız, sintine sizi artık aşağı doğru çekiyorsa kaptan kim olursa olsun, bu kaptanla değil dinamik sorunudur. Alalım onu elimize, ne yapacağız? Çok basit: Kaşıkla verdiğini, kepçeyle geri alacaksın. Tek haneli faizini üç hanelere çıkaracaksın. Ölüm diyeti uygulayacaksın. Kemer sıkacaksın ve politik olarak 'Ben IMF'yi sevmiyorum' diyebilirsin. Gelenler de sevmesin ama kendine öyle bir IMF olacaksın ki IMF'ye rahmet okutacaksın" diye konuştu.

Dubaili Bakan, "Kendinize Bu Kötülüğü Neden Yapıyorsunuz?" Demiş

Daha önce Rusya'dan 50 milyar dolar, Dubai'den 20 milyar dolar, Suudi Arabistan'dan 20 milyar dolar, BAE'den 10 milyar dolar ve Kuveyt'ten 10 milyar dolar geleceğine dair iddialar öne sürüldüğünü hatırlatan Oğuz "Hatta Dubai'nin finans bakanı şöyle söylemiş bizimkilere 'Yahu kendinize bu kötülüğü niye yapıyorsunuz arkadaş? Faizi buraya indirmek bir işinize yaramayacak, ben 20 milyar doları çöpe de atabilirm ama bu kötülüğü kendinize niye yapıyorsunuz?' demiş" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu 110 milyar dolar gelseydi seçimi finanse edecekti. Gelmediği için şimdi bankaların paralarına el koyarak, onları borçlandırarak ekonomiyi finanse etmeye çalışıyorlar."

şeref oğuz türkiye bir pastırma yazı yaşıyor seçimden sonra buzul çağı geliyor