Sıfır Otomobillerde 'Yeminli Satış' Dönemi Başladı

TAKİP ET

Sıfır otomobilleri satın alarak yüksek fiyatla elden çıkaran "al-sat"çılara engel olmak amacıyla "yeminli satış" yöntemi hayata geçirildi.

Otomotiv piyasasında fiyatların yükselmesine "al-sat"çıların neden olduğu düşüncesiyle hayata geçirilen yöntem ile birlikte bazı otomotiv firmaları satış yaptıkları müşterilerle düzenledikleri sözleşmeye ilginç bir madde ekliyor.

Firmalar bu tür sözleşmelere, alıcının satın aldığı sıfır aracı hemen satmayacağına ilişkin bir taahhüt ekleyerek araçların al-satçılar tarafından değil bireysel müşteriler tarafından alındığını garanti etmeyi hedefliyor.

Hükümet, hemen her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fiyatların art niyeli kimseler nedeniyle yükseldiğini iddia ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin haberne göre bayi fiyatlarıyla galeri fiyatları arasında 50 bin liraya çıkan farklar bulunuyor.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Stokçuluk biliyorsunuz, Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde de haramdır. Böyle bir şeye gidemezsiniz. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var, her alanda. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyorlar. Hele hele gıdada stokçuluk yenilir, yutulur bir şey değil. Onun için şu andaki cezai müeyyide çok düşük" demiş ve bu konuda cezai düzenlemelerin sinyalini vermişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı: Her Alanda Stokçuluk Yapılıyor

otomotiv sektörü otomobil alım satımlarında yeminli sözleşme dönemi satım satış