'Siz Bilmezsiniz Yeğenim': Sakat Ayaklarımla Kuyruğa Giriyorum

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetimi sonunda Türk ekonomisi yıllar sonra kuyruklarla tanıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bilim ve akıl dışı yönetimi nedeniyle Türk ekonomisi, Kıbrıs Barış Harekatı sonrasındaki ambargolardan bu yana ilk kez kuyruklarla karşı karşıya kaldı.

Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankasının öngörülemez faiz indirimi kararlarıyla birlikte Türk lirasının süratli ve sürekli bir değer kaybı yaşamaya başlamasıyla birlikte hayat pahalılığı korkunç biçimde arttı.

Dolardaki volatilite nedeniyle fiyatlama yapmakta zorlanan sektörlerde arz krizi yaşanırken temel yaşam maddelerindeki pahalılaşma, vatandaşı ucuz alternatiflere itti.

Ekmeğin fırınlarda farklı fiyatlarda satılmaya başlanmasının yanı sıra her kalemdeki pahalılaşma nedeniyle vatandaşların görece daha ucuz olan Halk Ekmek'e ilgisi arttı. Bu nedenle son günlerde yurdun farklı noktalarından ekmek kuyruğu görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak YouTube kanalı 23 Derece'nin Mersin'de mikrofon uzattığı yaşlı bir vatandaşın sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Vatandaş "Bir an evvel sandığın gelmesi lazım. Buğdayı, arpası her şey Sivas'ta çıkar.  Şu anda Sivas'ta ekmek bulamıyorsun, kuyruktasın. Ben ekmek kuyruğuna giriyorum değnekle. Müslüman'ım diyor, değil. Müslüman adam milleti ekmek kuyruğuna sokmaz. Ben ekmek kuyruğuna giriyorum bu sakat ayaklarla. Bir an evvel sandığın gelmesi lazım" ifadelerini kullandı.